MHK istifa edecek mi? Demirören açıkladı...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Kasımpaşa-Beşiktaş maçını tekrar oynatma kararı sonrası; TFF ile MHK arasındaki kritik toplantı sona erdi.TFF Başkanı Yıldırım Demirören toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Yönetim Kurulu en üst kuruldur, aşağıda

MHK istifa edecek mi? Demirören açıkladı...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Kasımpaşa-Beşiktaş maçını tekrar oynatma kararı sonrası; TFF ile MHK arasındaki kritik toplantı sona erdi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Yönetim Kurulu en üst kuruldur, aşağıda MHK, Tahkim gibi kurullar vardır. Yönetim Kurulumuz bir karar aldı. Kurullar tarafından tartışılmaz. Takhim süreci var. Disiplin Kurulu karar aldığı zaman Tahkim bozduğu zaman Tahkim istifa etmez. MHK'nın bize sunduğu tavsiye kararı reddedildi diye MHK istifa etmez. MHK istifa edecek diye bir şey yok" ifadelerini kullandı.

MHK Başkanı Zekeriya Alp ise "Ben hakem raporunu görmem. 'Rapor değişir' diye bir ifade söz konusu değildi. Hakem Barış Şimşek görevine devam edecek" diye konuştu.

Dünkü toplantıda ise MHK Başkanı Zekeriya Alp, ‘Kural hatası yoktur’ görüşünü tekrarladı. Ancak TFF Yönetimi’nin tersi yönünde karar alması, büyük şok yarattı. Bu karar sonrası harekete geçen MHK Başkanı Zekeriya Alp olağanüstü toplantı kararı almıştı.

MHK "KURAL HATASI YOK" DEMİŞTİ
Kasımpaşa-Beşiktaş maçı sonrası Merkez Hakem Kurulu, "Karşılaşmanın 30. dakikasında yaşanan pozisyonla ilgili görüntü kayıtlarını yayıncı kuruluştan alıp defalarca izledik. Uluslararası oyun kurallarına aykırı bir durum yaşanmamıştır. Top Donk’un elinden çıkmadan önce hakem Barış Şimşek’in düdüğünü çaldığı özellikle kale arkası kameralarınca çok net bir şekilde görülmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

"FUTBOLA BİR DARBEDİR"
Kasımpaşa Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Kalkavan, Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrarlanmasıyla ilgili alınan kararın ardından önemli açıklamalar yaptı.

Kişisiel görüşünü dile getiren İhsan Kalkavan, "Kasımpaşa Yönetimi olarak kesinlikle Tahkim Kurulu'na gideceğiz. Tahkim'den çıkacak herhangi bir alehte karara uymayacağız. Bu maçın tekrarı yönündeki kararı kabul etmeyecek bir davranış içerisinde olacağız. En azından benim fikrim bu yönde. Bu MHK'ya vurulmuş ciddi bir darbedir. Böyle bir karar hakemliğe ciddi darbedir. Tahkim'den döneceğine adım gibi eminim" dedi.

Kararla ilgili açıklamalarına devam eden Kalkavan, "Ben 40 senedir spor camiasının içerisindeyim. Ciddi de bir Beşiktaşlıyım. Kasımpaşa'nın yöneticisiyim. hakikatten utanılacak bir karar çıktı. Federasyonun beceriksiz olduğunu biliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk. Bekleyip kamuoyundaki tepkiye göre karar verildi. Futbola vurulmuş bir darbe olarak bu kararı görüyorum. Bunla ilgili raporlar tamamen gözardı edildi. Hangi kafayla kurala soktular çıkarttılar anlamadım. Taksit taksit cezalar çıktı. Camiaların durumlarına baktılar. Beşiktaş'ın günahlarını Kasımpaşa üzerinden çıkartmaya çalıştılar. İki kardeş kulübün aralarını açacak karar aldılar. Bundan sonra çıkacak çatışmalara sebebiyet verecek karar verdiler. Kasımpaşa yeniden de oynansa bunu keyifle yapacak bir takım" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor