MHK Aziz Yıldırım'dan çekiniyor!

2011'de tek bir Fenerbahçe maçı yok MHK, Aziz Yıldırım'a sempatik görünmek için Yunus Yıldırım'ı yine Fenerbahçe maçına atayamadı..Son hafta atamalarına şöyle bir baktığımda zaten bu görevlendirmelerin olacağı belliydi. Söylenecek fazla bir şey yok. Ben s

MHK Aziz Yıldırım'dan çekiniyor!

2011'de tek bir Fenerbahçe maçı yok MHK, Aziz Yıldırım'a sempatik görünmek için Yunus Yıldırım'ı yine Fenerbahçe maçına atayamadı..

Son hafta atamalarına şöyle bir baktığımda zaten bu görevlendirmelerin olacağı belliydi. Söylenecek fazla bir şey yok. Ben söyleyeceğimi, hafta içi yazmış olduğum yazımda söylemiştim. Sivasspor- Fenerbahçe karşılaşmasına Fırat Aydınus'un, Trabzonspor'un Karabük'teki maçına da Yunus Yıldırım'ın gideceğini Pazar gecesi Telegol Programı'nda dile getirmiştim. Bir ülkenin en formda hakemlerinden biri, şampiyonluğu kovalayan bir takımın maçına ikinci yarı boyunca hiç atanmıyor ya da atanamıyorsa bu iş doğru değildir. Yunus Yıldırım, son olarak 16. haftada Fenerbahçe-Sivas maçına çıkmış. Daha sonra önümüzdeki hafta dahil toplam 18 lig haftasında 11 Süper Lig, iki Bank Asya, iki de Türkiye Kupası olmak üzere 15 maçta görevlendirilmiş.

MHK, YILDIRIM'DAN ÇEKİNİYOR

Yunus Yıldırım, bu ülkenin en formda hakemlerinden biri. Bunu ben söylemiyorum. Türkiye Futbol Federasyonu ve ona bağlı olarak çalışan Merkez Hakem Kurulu söylüyor. Yunus Yıldırım sürekli maç alıyor; en önemli maçlara çıkıyor. Ve bu başarısını geçen hafta da oynanmış olan Türkiye Kupası finaliyle taçlandırıyor. Ama aynı Yunus Yıldırım sezonun ikinci yarısından itibaren Fenerbahçe'nin hiçbir maçına atanmıyor. Bu doğru değildir. Bunun adı Merkez Hakem Komitesi adına sempatik davranmaktır. Bunun adı Aziz Yıldırım'ın devre arası yaptığı söylemlerden çekinmektir. Bunun adı, diğer hakemlere kötü mesaj vermektir. Fenerbahçe'nin maçlarına çıkan diğer hakemler hata yapmıyor mu? Pek tabii ki yapıyorlar. Fenerbahçe'nin de, Trabzonspor'un da hakem hatalarından hem kazandıkları hem de kaybettikleri puanlar var. Aslında alt alta koyup topladığınızda da birbirlerinden farkları yok. Burada tartışılması gereken nokta hakem hatalarından kimin ne kadar, ya da daha kötü etkilendiği değil, Türkiye'de futbolun ne kadar cesur, ne kadar tavizsiz yönetildiğidir. Çünkü hiçbir yetkili bana ve Türkiye'ye Yunus Yıldırım olayını anlatamaz; bu konuda beni ve Türkiye'yi ikna edemez.

FIRAT AYDINUS

Süper Lig'in deneyimli isimlerinden Fırat Aydınus bu sezon Sivas'ta 22. Süper Lig maçını yöneterek ligin en çok görev alan hakemi olacak. Aydınus'un görev yaptığı maçlarda 14 kez evsahibi ekip kazanırken, 6 kez de deplasman takımları galip geldi. Aydınus'un bu sezon görev yaptığı dört Fenerbahçe maçında da sarı-lacivertli ekip kazanan taraf oldu. FIFA kokartlı İstanbul bölgesi hakemi olan Aydınus bu sezon Avrupa'da altı maçta düdük çalarak Cüneyt Çakır ve Bülent Yıldırım'dan sonra Avrupa'da en çok görev alan Türk hakemi oldu.

YUNUS YILDIRIM

Bu sezon Fenerbahçe'nin sahasındaki Sivasspor maçının dışında hiçbir Fenerbahçe maçında görevlendirilmeyen Yunus Yıldırım ligin son haftasında Trabzonspor'un maçında görevli... 41 yaşındaki Manisa bölgesinin hakemi olan Yıldırım bu sezon daha önce iki kez Trabzonspor maçında düdük çaldı. Trabzonspor bu maçların birini kazandı, diğerinde ise berabere kaldı. Zor penaltı vermesiyle tanınan Yıldırım sakatlığı sebebiyle geç açtığı bu sezon 15 maç yönetti. Bunların altısını ev sahibi, altısını ise misafir takım kazandı. Yıldırım bu sezon kırmızı kartını hiç kullanmadı. Yunus Yıldırım Ziraat Türkiye Kupası'nın geçen hafta oynanan finalinde de görev yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor