Mesut Özil'e Milli marş suçlaması

Alman 1'inci Devlet Kanalı ARD, İspanya'nın muhteşem zaferiyle sona eren Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya açısından tam bir hayal kırıklığı olduğunu, panzerlerin yarı finalde İtalya'ya boyun eğmesi üzerine Alman milliler ve teknik direktör Joachim Lö

Mesut Özil'e Milli marş suçlaması

Alman 1'inci Devlet Kanalı ARD, İspanya'nın muhteşem zaferiyle sona eren Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Almanya açısından tam bir hayal kırıklığı olduğunu, panzerlerin yarı finalde İtalya'ya boyun eğmesi üzerine Alman milliler ve teknik direktör Joachim Löw'ün eleştirilerin odağında yer aldığını aktardı.

 

Alman medyası, elenen Almanya'daki politikacıların 'Milli maçların yurtseverlik ruhuyla kazanılabileceği'ni savunurken, karşılaşmalardan önce Alman Milli Marşı'nı söylemeyen oyuncuları eleştirmeye başladı. Polonya ve Ukrayna'daki zorlu turnuvadan 4 galibiyet ve 1 mağlubiyetle dönen milli takımın yıldız oyuncuları muhafazakar Alman politikacıların tarafından 'milli ruhla oynamadıkları için İtalya'ya yenilmekle' suçlandı.

 

Deutsche Welle'ye göre, Hessen Eyaleti'nin Hıristiyan Demokrat Birlik Partili Başbakanı Volker Bouffier'in, Milli Marş çalınırken susmanın yasaklanmasını isterken, "Nihayetinde kendileri için değil milli takım için oynuyorlar, Milli Marş'ı söylememek yakışık almaz, bunu kendileri akıl etmeliler" dedi.

 

Aynı partili Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann da, Milli Marş çalınırken ağzını açmayan futbolcunun milli formayı giymeyip kulübünün renkleriyle yetinmesi gerektiğini söyledi.

 

Alman futbolunda 'İmparator' olarak tanınan Franz Beckenbauer de Milli Marş söylemekle zafer arasında bağlantı kurarken milli takımın başında olduğu 1984 yılında Milli Marş'ı hep birlikte söyleme zorunluluğu getirdiğini, 6 yıl sonra bunun semeresini gördüklerini ve İtalya'da Dünya Şampiyonu olduklarını söyledi.

 

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, "Milli Marş'a katılma mecburiyeti diye bir şey yok. Benim için önemli olan, bir daha ne zaman şampiyon olacağımız. Kimin söylediği, kimin söylemediği değil" dedi. 

 

İTALYA'YA COŞKULU MARŞ YETMEDİ

Final maçında İspanya'ya 4-0 yenilen İtalya'nın kalecisi Gialuigi Buffon'un, finalden önce bütün takım arkadaşlarıyla birlikte kalpten ve coşkulu bir şekilde İtalyan Milli Marşı'nı söylemesine rağmen sonucun hezimet olduğu, 2008- 2012 yılları arasında 3 şampiyonluk kazanarak adını futbol tarihine altın harflerle yazdıran İspanya Milli Takımı'nın ise güftesi olmadığı için Milli Marş sırasında kimsenin ağzını açmadığı hatırlatıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler