Mesut Özil tartışması!

Almanya Milli Futbol Takımı ve transfer olduğu İspanyol devi Real Madrid'te başarılı performansıyla göz dolduran Mesut Özil için 'nasıl bir futbolcudur?' tartışması başlatıldı. Alman Sport Bild Dergisi, 'Mesut Özil'den ne bekliyorsunuz?' sorusunu yöneltti

Mesut Özil tartışması!

Almanya Milli Futbol Takımı ve transfer olduğu İspanyol devi Real Madrid'te başarılı performansıyla göz dolduran Mesut Özil için 'nasıl bir futbolcudur?' tartışması başlatıldı. Alman Sport Bild Dergisi, 'Mesut Özil'den ne bekliyorsunuz?' sorusunu yönelttiği iki ünlü spor yazarından Raimond Hinko, genç futbolcu yanlısı bir tutum çizerken, Berries Bosman ise karşıt bir yorum yaptı.

YANLI GÖRÜŞ

Mesut Özil'in Barcelona maçında ikinci yarıda oyuna dahil olduğunda onun Real Madrid ve teknik direktörü Jose Mourinho için ne kadar kıymetli ve vazgeçilmez olduğuna gözleriyle şahit olduğunu belirten Raimond Hinko, "Kupa maçı finaline Mesut Özil'i yedek soyundurup saklayan Mourinho takım 1-0 geriye düşünce taraftarların uğultulu protestosunu duydu. Mesut yedek kulübesinden ayağa kalktığında ise o kadar tezahürat vardı ki, sanki gol olmuş gibiydi. Oyuna girer girmez Mesut şık çalımlarıyla alkışlanırken Ronaldo'nun attığı beraberlik golününde şık pasıyla asistlik yaptı. Özil'le birlikte maçı kazanan Real Madrid taraftarlarını sevindirmişti" dedi.

Hinko sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özil'in antrenör Mourinho için ne kadar kıymetli olduğunu transfer politikası da gösteriyor. Özil için en iyi uyum sağlayabileceği Dortmund'tan Nuri Şahin ile Bayern Münih'ten sahanın sağ tarafında hem defans hem de orta sahanının gerisini kapatabilecek ve ileriye hücum edebilecek tecrübeli Hamit Altıntop'u kadrosuna kattı. Khedira ile zaten iyi uyum yakaladı. Bu transferlerle Real, Xavi, İniesta ve Busquetle orta sahasıyla göz kamaştıran Barça'ya karşı koyacak. Özil, Real'i ileriye götüreceği gibi Almanya Milli Takımı'nı da şampiyonluğa taşıyacak."

KARŞIT GÖRÜŞ

Alman Süddeutche Zeitung spor yorumcusu Berries Bossmann ise yorumunda, "Kurbağa gözü gibi komik bakışlı Mesut Özil önemli maçlarda hiç yoktu" diyerek sözlerini şöyle sürdü:

Real Madrid'de olduğu gibi Löw'ün takımında yani Alman Milli Takımı'nda da önemli maçlarda özellikle final maçlarında başarılı olamayıp eriyip gitti. Üstün teknik kapasitesi ve oyunu iyi okuyuşuna rağmen Löw'ün kadrosunda ön planda yok. Sessiz bir yapıda olan ve sesini hiç çıkarmadığı gibi A Milli takım futbolcuları arasında sıralamada ön planda yeri yok. Milli futbolcular konseyinde de yer almıyor. Michael Ballack'ın kadrodan çıkartılmasından sonra milli takımın tek starı olmasına rağmen takımda sözü geçen, takımı yönlendirecek futbolcular başkaları. Almanya şampiyonluğa Beckenbauer, Mathaeus, Sammer gibi bazen futbolcu arkadaşlarıyla bazen de antrenörlerle ters düşen, onlarla tartışan futbolcularla ulaştı. Yanındaki futbolcuları beraberinde canlandınabilecek onları sürükleyebilecek bir yapıda değil. İyi öldürücü paslar atıyor. Fakat önemli maçlarda kaplumbağa gibi kabuğuna çekiliyor, başarılı olamıyor. En son örneği Avusturya maçında sahada adeta yoktu. 2010 Dünya Kupası finalllerinde de iyi değildi. Real ile Şampiyonlar Ligi finalinde Barça'ya karşı sahada başarılı olmadı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor