Messi attı, Ronaldo karşıladı!

El Clasico'ya sahne olan ligin 32. hafta maçında Real Madrid sahasında Barcelona ile 1-1 berabere kaldıYıldız Savaşları'nın ilk ayağı oynandı, kazanan çıkmadı. Messi ile Ronaldo'nun karşılıklı penaltılardan attığı gollerle bu dev kapışma 1-1 sonuçlandı. B

Messi attı, Ronaldo karşıladı!

El Clasico'ya sahne olan ligin 32. hafta maçında Real Madrid sahasında Barcelona ile 1-1 berabere kaldı

Yıldız Savaşları'nın ilk ayağı oynandı, kazanan çıkmadı. Messi ile Ronaldo'nun karşılıklı penaltılardan attığı gollerle bu dev kapışma 1-1 sonuçlandı. Barca bu puanla şampiyonluğa çok yaklaştı, Real Madrid ise 10 kişiyle psikolojik savaşı kazandı.

İlk yarıda aldığı 5-0'lık yenilgiden sonra Real Madrid, Kral Kupası finali ve Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçlarında karşılaşacağı rakibi önünde, ikinci yarının büyük bölümünü 10 kişi oynamasına rağmen gösterdiği performansla beğeni topladı.

JOSE'DEN DEFANSİF ORTA SAHA

Maça başlayan Real Madrid 11'inde görülen en çarpıcı değişiklik, orta sahanın vazgeçilmez isimlerinden Mesut Özil'in yokluğu idi. Xabi Alonso ve Sami Khedira'nın önünde oynayan Mesut'un yerine Jose Mourinho, çoğunlukla stoper oynayan Pepe'yi orta sahaya koymayı tercih etti. Bu değişiklik, yüksek pas yüzdeli Barcelona orta sahasının bu yönünü kullanmasını engellemek şeklinde yorumlandı.

Barcelona ise, ligin ilk yarısında 5-0 kazanılan kadrodan sadece Abidal & Adriano değişikliği yaparak maça çıkarken, sakatlığından ötürü uzun süredir forma giyemeyen emektar kaptan Carles Puyol da bu maçla birlikte sahalara dönüş yaptı.

TEMKİNLİ BAŞLANGIÇ

Karşısında, ilk yarıda karşılaştığı Real Madrid'den daha farklı bir takım bulan Barcelona ile ilk yarıdaki 5-0'lık yenilgiyi unutturmak isteyen Real Madrid ilk dakikalarda birbirlerini tartarak oynamaya başladı. İlk dakikalarda, faullerin çokluğu da dikkatlerden kaçmadı.

Zamanla, garanti pasa dayalı bilinen yönünü ortaya koymaya başlayan Barcelona, bir ara Real Madrid'e neredeyse top vermedi ve bu dönemde, dakikalar 19'u gösterdiğinde Lionel Messi ile maçın ilk gollük pozisyonunu yakaladı ancak Arjantinli yıldızın topu aşırtma denemesi başarısız oldu.

Üstünlüğünü koruyan konuk ekip, 26. dakikada David Villa ile pozisyona girdi ancak Iker Casillas ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan İspanyol golcünün penaltı beklentileri sonuçsuz kaldı. Oldukça kritik olan bu pozisyonun ardından Real Madrid oyunda varlığını hisstirmeye başladı.

Dİ MARİA VE RONALDO "AH" DEDİRTTİ

İlk yarım saatin ardından, ön alanda presi agresifleştiren Real Madrid, önce rakibinin orta sahadaki top hakimiyetini azalttı ardından da pozisyonlara girmeye başladı.

30. dakikada Di Maria sol çaprazdan ceza alanına girdi. Müsait durumdaki arkadaşlarına topu aktarma yerine topu kaleye göndermeyi tercih eti ancak vuruşu çok kötüydü. 34. dakikada ise Cristiano Ronaldo ceza alanı içinde müsait durumda vuruşunu yaptı ancak kritik bir hamle yapan Barcelona defansı mutlak bir pozisyonu daha engellemeyi başardı.

İlk yarı sona ererken ise iki kale önemli pozisyonlar yaşadı. 44. dakikada Lionel Messi'nin sol çaprazdan çektiği şut kaleciden dönerken 45. dakikada, sağ kanatan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte Sergio Ramos'un kafayla karşıladığı topa, diğer direkte yer alan Ronaldo kafayla vurdu ancak Adriano gole giden topu kafayla karşılalamayı başardı.

Topun Barcelona'da, gollük pozisyonların ise daha çok Real Madrid'in gol ayakları tarafından geliştirildiği ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği ilk yarıda, Real Madrid'de Marcelo, Barcelona'da ise Pique ve Adriano sarı kart gören isimler oldular.

RONALDO DİREĞE, MESSİ AĞLARA

İkinci yarının başlamasıyla birlikte, gol için daha istekli olan taraf Real Madrid idi. Nitekim 50. dakikada, kazanılan frikiği Cristiano Ronaldo'nun direğe nişanlaması, Santiago Bernabeu tribünlerini ayağa kaldırırken, maçın kaderini değiştiren pozisyon 52. dakikada yaşandı.

Orta sahadan atılan uzun topa hareketlenen David Villa'yı marke etme isteyen Rauk Albiol, ceza alanı içinde rakibini çekerek faulle durdurdu ve bu pozisyon sonrası Barcelona penaltı kazandı. Albiol ise gole giden rakibini indirdiği için kırmızı kartla cezalandırıldı.

Penaltıyı gole çevirerek Jose Mourinho'nun yönettiği bir takıma karşı kariyerinin ilk golünü Lionel Messi böylece Katalan ekibini 1-0 öne geçirdi.

TAKTİKSEL DEĞİŞİKLİKLER

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, hem geri düşen hem de 10 kişi kalan takımı içinde oynamalara gitti ve Pepe'yi Albiol'un yerine çekip Benzema & Mesut değişikliği ile orta sahada eksilmemeyi amaçladı.

Barcelona ise, maç eksiği bulunan Puyol'un yeniden sakatlanması sonrası, Keita & Puyol değişikliğine gitti.

Ezeli rakibi karşısında bir oyuncu fazla oynamanın avantajını kullanmak isteyen Barcelona, yavaş yavaş oyundaki üstünlüğü yeniden ele geçirdi. Ancak Real Madrid zaman zaman bulduğu pozisyonlarla, maçta teslim olmayacağını gösterdi. Özellikle sol kanattan Di Maria patentli ataklarda, Barcelona defansı zaman zaman zor anlar yaşadı.

PEPE YENİDEN ORTA SAHAYA

Mourinho, sahanın en iyi isimlerinden olan Pepe'nin orta sahaya alabilmek için 66. dakikada tüm oyuncu değişikliği haklarını doldurdu. Arbeloa ve Adebayor'u oyuna alıp Di Maria ve Xabi Alonso'yu kenara alan Portekizli teknik adam, vatandaşı Pepe'yi orta sahada kullanırken defansı ileri çıkartarak ikinci golü yeme riskine rağmen beraberlik için bir önemli hamleye daha imza attı.

10 KİŞİLİK REAL BASTIRDI VE KARŞILIĞINI ALDI

Mesut'un orta sahadaki pas dağıtım organizasyonu, Pepe'nın hırsı ve Barcelona'nın oyunu rölantiye alma tercihi, son 15 dakikada maçın daha ziyade Barcelona yarı alanında oynanmasına neden oldu.

Beraberlik için bastıran Real Madrid, aradığı fırsatı 82. dakikada yakaladı. Marcelo'nun ceza alanı içinde düşürülmesiyle maçta bir kez daha penaltı kararı çıktı. Topu beyaz noktaya koyan Cristiano Ronaldo, Valdes'i ters köşeye yatırarak maça dengeyi getirdi.

Kalan kısıtlı zamanda Real Madrid yine, savunması orta sahaya yakıni gol için saldıran taraf görünümünü korudu. Barcelona ise gol için daha istekli ancak beraberliğin de işine yaradığını bilerek kalan dakikaları oynadı.

89. dakikada, kısa sürede oyuna ağırlığını koyan Mesut'un başlattığı, Adebayor'un devam ettirdiği ve Khedira ile sonlanan atakta Alman oyuncunun şutu kaleci Valdes'de kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç 1-1 berabere sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler