Mersin Süper ligde

Bank Asya 1. Lig'in 31. haftasında Mersin İdmanyurdu, Boluspor2u 2-0 mağlup etti ve 58 puana yükselerek Samsunspor'un ardından Spor Toto Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu...İlk yarıyı Adem Büyük'ün attığı golle 1-0 önde kapatan Mersin İdmanyurdu, 61.

Mersin Süper ligde

Bank Asya 1. Lig'in 31. haftasında Mersin İdmanyurdu, Boluspor2u 2-0 mağlup etti ve 58 puana yükselerek Samsunspor'un ardından Spor Toto Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu...

İlk yarıyı Adem Büyük'ün attığı golle 1-0 önde kapatan Mersin İdmanyurdu, 61. dakikada da Nduka'nın attığı golle farkı 2'ye çıkardı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Mersin İdmanyurdu sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılıp Spor Toto Süper Lig'e 'merhaba' dedi.

Kırmızı-Lacivertli takım, böylece 28 yıllık özlemini de dindirmiş oldu.

Türk gençliğinin fizik ve moral yeteneklerini ulusal ve inkılapçı amaçlara yöneltmek amacıyla 16 Ağustos 1925 yılında Ziraat Bankası memuru İbrahim Yekta, öğretmen İbrahim Bigam, Gençlik ve Spor İl Müdürü Edip Buran, gümrükçü Rauf Süleymaniyeli, Sami İstanbullu, postacı Semih Can ve arkadaşları tarafından kurulan Mersin İdmanyurdu, kurulduğu günden bu yana, kentin ve yörenin sevgisini kazandı.

Tarihinde bir süre Çukurova İdmanyurdu adı altında da mücadele eden Mersin temsilcisi, kuruluşundan 1949 yılına kadar bölge birinciliğini kimseye kaptırmadı. Daha sonra 1963 yılında Türkiye Amatör Futbol Şampiyonu olarak ilk kez profesyonel lige adım atan Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis ve Fahrettin Cansever'in öncülüğünde ilk defa 1966-1967 sezonunda Birinci Lig'e çıktı. Aynı yıl Başbakanlık Kupası'nı da kazanan Mersin İdmanyurdu, 7 yıl süreyle oynadığı Birinci Lig'e, 1973-74 sezonunda veda ederek İkinci Lig'e düştü.

Ancak bu düşüşe kısa sürede son vermeyi başaran kırmızı-lacivertliler, Teknik Direktör Kadri Aytaç'ın çabalarıyla ve dönemin valisi Necmettin Karaduman ve belediye başkanı Kaya Mutlu'nun desteğiyle 1975-1976 sezonunda yeniden Birinci Lig'e yükselmeyi başardı.

 Kurulduğu günden itibaren iniş ve çıkışlar yaşayan Mersin ekibi, bu başarısının ardından 2 yıl sonra tekrar İkinci Lig'e düştü. 1981-82 sezonunda Teknik Direktör Candan Dumanlı yönetiminde yeniden Birinci Lig'e çıkmayı başaran Mersin İdmanyurdu, aynı sezon Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile final oynadı ve mağlup olduğu bu maçta kupayı kazanamadı. Fenerbahçe ise o yıl aldığı Türkiye Kupası'nı bir daha müzesine götürme şansına sahip olamadı.

Fenerbahçe'nin sezonu şampiyon kapatmasıyla Türkiye'yi 1982-1983 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda temsil eden Mersin İdmanyurdu, Bulgaristan'ın Spartak Varna takımına elendi.

Aynı sezon ligde güçlü rakipleri karşısında hem kadro hem de ekonomik olarak zayıf kalarak yeniden İkinci Lig'e düşen Mersin İdmanyurdu, yaklaşık 28 yıl eski adıyla Birinci Lig'e, yeni adıyla Süper Lig'e hasret kaldı.

-ŞAMPİYONLUK TURU-

Bank Asya 1. Lig'de ilk 2 sırada bulunan bir üst lige, yani Süper Lig'e çıkma şansını yakaladığı şu durumda, geçen hafta Samsunspor'un çıktığı Süper Lig'e bugünkü Boluspor galibiyetle 2. olarak çıkma şansı da Mersin İdmanyurdu'nun oldu.

Ligin tamamlanmasına 1 hafta kala gelecek hafta bay olması nedeniyle maçlarını tamamlayan Mersin İdmanyurdu taraftarları, Süper Lig sevincini kente şampiyonluk turu atarak kutlamaya başladı. Araçlarla klakson çalarak ellerindeki kırmızı-lacivertli bayraklarla sevinç gösterilerinde bulunan vatandaşlara, kent merkezindeki hemen her caddede rastlanabiliyor. Taraftarların yoğun ilgisiyle zaman zaman trafiğin aksadığı da gözlenirken, kentte bayram havası yaşanıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor