Melih Gökçek resti çekti

Ankaragücü'nün eski yöneticilerine ve bir grup taraftarın olumsuz sloganları ve yönetim aleyhtarı tezahüratlarına ilişkin sert açıklamalar yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "İki hakları gitti bir hakları kaldı. Bir hareket daha olursa

Melih Gökçek resti çekti

Ankaragücü'nün eski yöneticilerine ve bir grup taraftarın olumsuz sloganları ve yönetim aleyhtarı tezahüratlarına ilişkin sert açıklamalar yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "İki hakları gitti bir hakları kaldı. Bir hareket daha olursa ben takımdan desteğimi çekerim" diye konuştu.

Ankaragücü'nün yeni yöneticilerinin 30-35 milyon liraya yakın masraf yaptıklarını dile getiren Başkan Gökçek, "Ankaragücü'nde bizim gayretimizi soğutabilmek için elinden geleni ardına koymayan eski yöneticiler var, bunların bütün davası Ankaragücü içindeki borcun bitmesini bekleyip bundan sonra kulübü yeniden ele almak. 'Biz borçları ödettik, şu anda sezon sonuna kadar gelecek parayla diğer borç da ödenir. Dolayısıyla biz burayı yeniden ele geçirecek olursak, har vurup harman savuracağımız, hazır yeni bir ortam buluruz' görüşü içindeler" diye konuştu.

Ankaragücü için yönetim tarafından büyük fedakarlıkların yapıldığını hatırlatan Başkan Gökçek, birçok yeni transfer yapıldığına da dikkat çekerek şunları söyledi:

"Belli bir takım isimler tarafından yönlendirilen bazı taraftarlar takım 4 gol atmışken bile 'Yönetim istifa, teknik direktör istifa' diye slogan atıyorlar. İpe sapa gelmez laflar. Ağza alınmayacak küfürler. Biz sizden küfür yemek için mi iş başına geldik ? Adama 'Al başına çal' derler. Başka bir şey demezler. Biz Ankaragücü'nü şampiyon yapıp, Ankara'nın sesini duyurmak için göreve geldik. Sizin gibi taraftarlarla yola devam etmem. İki hakları gitti bir hakları kaldı. Bir hareket daha olsun ben desteğimi çekerim. Ancak bu hareketleri tüm taraftarlara da mal etmiyorum"

"KİMSENİN TEK KURUŞ ALACAĞI KALMADI"
Eski yöneticilerden bazılarının yaptığı "Ankaragücü sahipsiz değil' açıklamalarına da sert yorumlar getiren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Dün sahiptiniz de ne yaptınız? Eski yöneticilerin hiçbirisinin tek kuruş alacağı kalmadı hatta fazlasıyla aldılar. Şimdi yeniden kalkıp kulübün kaynaklarını har vurup harman savurmak için mi yönetime gelmeyi istiyorsunuz? Wassel'i satın almışlar, bir kuruş para vermemişler. Ortada olmayan bir takım menajerler çıktı. Menajerlere 500-600 bin para verilmiş. Böyle bir şey yok. Hepsi hikaye. Yağma Hasan'ın böreği. Herkes saldırmış. Hala senetler geliyor, bitmiyor. Oradan buradan borç çıkıyor. Afrika takımlarından, Almanya 5. Ligden oyuncu almışlar. Geçen hafta içinde FİFA'dan '132 bin Euro ödemezseniz 6 puanınızı sileriz' diye yazı geldi. Ne zaman? Onların döneminde inanılmaz bir vurdumduymazlık, inanılmaz bir soygun olmuş. Ben bu kadar sporu seven, spor için bu kadar iş yapan bir insanım, ama bu tip davranışlar insanı soğutuyor."

"KİMSE KULÜBÜ BEDAVA BIRAKMAZ"
Ankaraspor'u Ankaragücü için feda ettiklerini vurgulayan Başkan Gökçek, moral kazanmak için maç seyretmeye gittiğini ancak sahadan stres içinde çıktığını söyledi. Kendisi ve Ankaragücü'nün yeni yönetimine karşı sürdürülen ahlaksızca davranışların devamı halinde takımdan desteğini çekeceğini yineleyen Başkan Gökçek, eski yönetimdeki bazı isimlere de şu mesajı gönderdi:

"O eski yöneticilere de söyleyeyim. Hiç hayal etmesinler, kimse kendilerine kulübü bedava bırakmaz. O paraları yemesine de kimseye müsaade etmez. Bu oyuncuları dilediğine sat, onun da parasını al çarçur et. Eskiden yaptığın gibi para verme, sonra da başkalarına sat, mecburen sattık deyip, yok et. Bunlara da müsaade edilmez"
Küfür yemek için değil hizmet etmek için Ankaragücü takımına destek olmaya çalıştığını ifade eden Başkan Gökçek, takımın içinde bulunduğu durumla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ankaragücü beklenilen, benim de şahsen beklediğim başarıyı gösterdi diyemem. Ankaragücü hiçbir maçında tam kadro oynamadı. Mutlaka her maçta iki üç as futbolcusundan yoksun olarak oynadı. Vittek sakat, Sapara sakat, Aydın sakat, Uğur sakat, Özgür sakat 5 tane sakat. 11 kişilik kadronun 5'i yok. Her maç öyle. Bu sakatlık, talihsizlik sezon başından beri Ankaragücü'nün peşini bırakmadı. Tam kadro oynama şansı olsaydı bu takım ilk iki içindeydi. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler