Mehmet Yiğit Alp'ten sert tepki

 Giresun’da oynanan son lig karşılaşmasında yönetici kafilesiyle birlikte linç girişimine uğramasına rağmen hafta içi el uzatıp “Dost olalım, basketbol adına işbirliği yapalım” diyen Mehmet Yiğit Alp, tüm dostluk girişimlerine rağmen bu girişiminin Giresu

Mehmet Yiğit Alp'ten sert tepki

 

Giresun’da oynanan son lig karşılaşmasında yönetici kafilesiyle birlikte linç girişimine uğramasına rağmen hafta içi el uzatıp “Dost olalım, basketbol adına işbirliği yapalım” diyen Mehmet Yiğit Alp, tüm dostluk girişimlerine rağmen bu girişiminin Giresun kanadında görmezden gelinip maç içinde ve sonunda yapılanlar karşısında sert tepki gösterdi.
 
Yeşilgiresun’un 1. Uzatma sonunda Trabzonspor’u 75-73 mağlup ettiği karşılaşmanın belli bölümlerinde ve özellikle son bölümde Trabzonspor camiasına toplu olarak yapılan küfürlü tezahürat sonrası protokol tribününde bulunan bazı şahısların da bunu alkışlayıp eşlik etmesine Trabzonspor kafilesi oldukça sert tepki gösterdi. Bu tepkinin ardından protokol tribününde gerginlikler yaşandı.
 
Giresun emniyeti, geçmişte linç girişimine uğrayan Trabzonspor kafilesi bu sefer bir sıkıntı yaşamasın diye protokol tribününe yönelik aldığı yoğun güvenlik önlemi nedeniyle Yeşilgiresun taraftarı Trabzonspor kafilesine ulaşmayı başaramadı.
 
Salonun boşaltılmasının ardından Yeşilgiresunlu bazı yöneticilerle görüşüp Trabzon’a dönmek için aracına binen Mehmet Yiğit Alp, TS camiasına yapılan toplu küfürler ve maç sonu protokol tribününde yaşanan gerginlik nedeniyle TS kafilesinin otobüsüne gelerek özür dileyen ve el uzatan Yeşilgiresun yöneticisine “Biz buraya camiamızı ve ailemizi meze ettirmeye gelmedik, maç oynamaya geldik. Bu yapılanları ne ben, ne de camiam hak etmiyor, sizin dostluk anlayışınız bu mu?” diyerek uzatılan eli geri çevirdi.
 
Aynı Mehmet Yiğit Alp hafta arasında iki komşu şehir arasındaki gerginliğin sona ermesi için devreye girip İstanbul’da Nahit Yamak’la bir araya gelmiş ve kamuoyuna oldukça dostane mesajlar vermişti.
 
Ve aynı Yiğit Alp, araçla salona giden TS kafilesine yaptığı konuşmada sakin olmalarını ve ne olursa olsun tepki çekebilecek hareketlerden kaçınmalarını rica etmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor