Mehmet Ronaldo'yu solladı!

Mersin İdmanyurdu deplasmanında da frikik golü kaydeden Mehmet Ekici, üst üste 4. maçında bu başarıya ulaştı. OPTA’nın verdiği istatistiklere göre, Spor Toto Süper Lig’de 23. haftaya kadar atılan 15 frikik golünün 5’i Mehmet tarafından atıldı.Ayrıca 24 ya

Mehmet Ronaldo'yu solladı!

Mersin İdmanyurdu deplasmanında da frikik golü kaydeden Mehmet Ekici, üst üste 4. maçında bu başarıya ulaştı. OPTA’nın verdiği istatistiklere göre, Spor Toto Süper Lig’de 23. haftaya kadar atılan 15 frikik golünün 5’i Mehmet tarafından atıldı.

Ayrıca 24 yaşındaki yıldız, Van Hooijdonk, Vederson, Mehmet Topuz ve Selçuk İnan’ın ardından son 10 yılda en fazla frikik golü atan futbolcu rekorunu egale etti. Öte yandan, 2015 yılı içerisinde bu maçla beraber 9 gole ulaşan Mehmet Ekici, Real Madrid formasıyla bu süreçte 7 gol kaydeden Cristano Ronaldo’yu geçti.

UEFA’dan övgü
Mehmet Ekici’ye UEFA’dan da övgü geldi. Avrupa Ligi’nin resmi twitter hesabından, Mehmet’in fotoğrafı paylaşılırken ‘Frikik uzmanı’ denildi. 24 yaşındaki futbolcu için atılan mesajda, “Başka bir gün, başka bir Mehmet Ekici frikik golü” ifadeleri kullanıldı.

ekici.jpg

Duran toplara devam
Bu sezon oynadığı resmi maçlarda 25 golünü duran toptan bulan Trabzonspor, bu geleneğini Mersin İdmanyurdu karşısında da sürdürdü. Bu sezon ligin de bu anlamda en başarılı takımı olan bordo-mavililer, 3 puana da serbest vuruş ve kornerlerden ulaştı. Mehmet Ekici 1 gol ve 2 asistiyle yine geceye damgasını vururken, duran toplardan kazanılan gol sayısı 28’e çıktı.

8 tanesi son 15 dakikada
Oscar Cardozo, bu sezon ligde attığı 14 golün 8 tanesini maçların son 15 dakikalık bölümünde kaydetti. Öte yandan Paraguaylı yıldız bu sezon deplasmanda 3. golünü rakip filelere yolladı.

46 gol
Trabzonspor, Süper Lig’in de en golcü takımı oldu. 5-1’lik zaferin ardından gol sayısını 46’ya yükselten bordo-mavililer, Bursaspor’u geçerek bu alanda birinciliğe çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler