Mehmet Atalay Erzurum'da konuştu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''Erzurum'un Kış Olimpiyatlarını da alacağına inanıyorum'' dedi.Atalay, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığınca Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Erzurum Büyük Kış Oyunlarına Yürüyor'

Mehmet Atalay Erzurum'da konuştu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''Erzurum'un Kış Olimpiyatlarını da alacağına inanıyorum'' dedi.

Atalay, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığınca Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Erzurum Büyük Kış Oyunlarına Yürüyor'' konulu konferansta yaptığı konuşmaya, ''Bu aralar yumurta atma moda oldu. Konuşmama başlamadan söyleyeyim, yanında yumurta olan varsa şimdi hemen buraya getirsin'' şeklinde espriyle başladı.

atalay1.jpg

Atalay, Türkiye'nin son yıllarda büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını belirterek, Formula 1, Dünya Basketbol Şampiyonası, Universiade Yaz Oyunları'nın bu spor organizasyonlarından birkaçı olduğunu ifade etti.

Atalay, bu tür spor organizasyonlarını daha önce almamış olan ülkelere olimpiyatların verilmediğini öne sürerek, şunları kaydetti:

atalay2.jpg

''Erzurum'un da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak olması bu bakımdan büyük önem arz ediyor. Başbakanımız, dönemin spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in büyük katkısıyla Erzurum'a verilen bu organizasyon için çok önemli tesisler yapıldı. Bu tesislerden atlama kulesi artık Erzurum için simge olacaktır. Dünyada, şehir merkezinde olan ve böyle mükemmel bir atlama kulesi görmedim. Bu tesisler sadece Erzurum'un değil Doğu'nun yüzünü güldürecek. Erzurum'un Kış Olimpiyatlarını da alacağına inanıyorum.''

atalay3.jpg

Atalay, 2011 Kış Oyunları için Erzurum'da yapılan tesislerin Türk sporcuların gelecekte kış sporlarında başarısına olumlu yansıyacağını ifade ederek, ''2011 Kış Oyunları'nda madalya alamayacağız. Çünkü bu zamana kadar bu tesisler yoktu. Başarılı bir tek kızımız vardı, Tuğba Karademir, o da burada tesis olmadığı için Kanada'ya yerleşmek zorunda kaldı. Artık bu tesislere sahip olan Erzurum'da bunda sonra çok başarılı sporcularımız yetişecektir'' şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler