Mehmet Ali Aydınlar'dan Fenerbahçe itirafı

 TFF eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Demirören dönemiyle ilgili yorum yapmaktan kaçınan Aydınlar, kulüplerin başarılı olduğunu ve bu başarıların devam etmesi gerektiğini belirtti. Aydınlar ayrıca futbolun h

Mehmet Ali Aydınlar'dan Fenerbahçe itirafı

 

TFF eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Demirören dönemiyle ilgili yorum yapmaktan kaçınan Aydınlar, kulüplerin başarılı olduğunu ve bu başarıların devam etmesi gerektiğini belirtti.
 
Aydınlar ayrıca futbolun hep içinde olacağını ve hangi pozisyonda olacağına dair 'göreceksiniz' diyerek ilerleyen dönemler için işarette bulundu.  
 
İşte Aydınlar'ın sözleri:
 
Futbol Federasyon'u başkanlığını bıraktıktan sonra sizleri göremiyoruz. Bir kırgınlık mı var ? 
 
Çok yoğun çalışıyorum, yoğun bir iş programım var. Bu yüzden göremiyorsunuz. Kimseye kırgın değilim. 
 
Yıldırım Demirören Federasyonu'nun gidişatını nasıl görüyorsunuz? Hakemlerle ilgili sıkıntılar yaşanırken bir yandan da takımlarımız Avrupa'da başarılı sonuçlar alıyor. Bununla ilgili düşünceleriniz neler? 
 
Ben bu konuda yorum yapmasam, sizler programlarda gayet iyi tartışıyorsunuz. Ben de izliyorum. Takımlarımız iyi gidiyor. İnşallah daha da iyi olacak. Bence daha iyi olması gerekiyor. Türkiye'nin ekonomide elde ettiği gelişmeye paralel olarak sporda da başarı olması lazım. Tesadüfen 5 senede 10 senede çeyrek final yarı final görmek şeklinde olmamalı. Türk Takımları sürekli yarı finallerde yer almalı. 
 
Fenerbahçe'ye dışarıdan destek verdiniz, özellikle voleybolda. Ancak daha sonra Fenerbahçe ile federasyon döneminde yaptığınız açıklamalardan sonra yollarınız ayrıldı. Herkes o dönemde size haksızlık yapıldığını düşündü. O dönemki düşüncelerle bugünkü düşünceler arasında değişiklik oldu mu? 
 
Benim hiçbir düşüncemde değişiklik yok. Aslında benim yaptığım yanlışsa tek şunu yaptım; Fenerbahçe'yi korudum. Fenerbahçe'yi koruduğum için kendimi feda ettim diyebilirim. Fenerbahçe geleceklerinde beni tehdit olarak görenler taraftara, kongre üyelerine karşı bunu bir fırsat bilerek beni kötü göstermek, karalamak gibi yol seçtiler. Güneş balçıkla sıvanmaz. Herkes her şeyi biliyor. 
 
Ali Koç'a yaptığınız açıklama vardı. 'Yukarıda Allah var' demiştiniz. 
Belki bu bir isyandı. Göremiyorsunuz değil çok iyi biliyorsunuz. Bildiğiniz halde de dışarıya böyle konuşuyorsunuz demek istedim. 
 
Aydınlar, 45 milyon Euro tazminat davası hakkında sorulan soruya, "Bu işlere girmeyelim. Evet birisinin 45 milyon Euro ödemesi lazım ama. Kimin ödemesi gerektiği çok belli aslında ama ben bu topa girersem yeniden bu kavgalar alevlenirse hoş olmaz. Birileri bu parayı ödemek zorunda kalır. Hiç karıştırmayalım en iyisi" şeklinde cevap verirken, Aziz Yıldırım'la da görüşmediklerini dile getirdi. 
 
Aydınlar, Fenerbahçe başkanlığı için ortaya atılan iddialar için için ise; "Fenerbahçe'nin bir başkanı var. Ortada bir kongre ortamı yok. Dolayısıyla bugünden böyle bir şey konuşmak mümkün değil. Kongre ortamı olursa bakarız değerlendiririz. Bana böyle bir talep gelmezse ben bu saatten sonra bu tür işlere girmem. Kulübün bana ihtiyacı varsa bana talebi olursa o zaman bunu değerlendiririm" dedi. 
 
Aydınlar, UEFA'nın sarı lacivertlilere verdiği cezanın ağır olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: 
 
"Seyircisiz oynanan maçta dışarıdan gelen bir meşaleyle Fenerbahçe'ye ceza verilmesini doğru bulmuyorum. Bu kararı verenlerin Fenerbahçe hakkında peşin hükmü var gibi. Sizin kontrol etme imkanınızın olmadığı bir yerde olan olaydan sorumlu tutulmanız herhalde kurallar öyle ama verilen cezayı ağır buluyorum." 
Sporun içinde olmaya devam edeceğini belirten Aydınlar, "Ben farklı bir insanım. Kötü şeyleri geride bırakmasını bilen olumlu şey düşünen iyileri hatırlayan yapım var. Nihat Özdemir'e kırgınlığım yok. Bundan sonra sürekli sporun içinde olmaya devam edeceğim. Nerede olacağımı göreceksiniz. Federasyona başarılar diliyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler