ManU'da 'Sarbi' vakası

 İngiltere Premier Lig'de Everton ile Manchester United arasında Goodison Park'ta Manchester United'ın Brezilyalı futbolcusu Anderson'un adının forma numarasına yanlış yazılması beklenenden daha çok konuşuldu.İngiltere Premier Lig'de Everton ile Mancheste

ManU'da 'Sarbi' vakası

 

İngiltere Premier Lig'de Everton ile Manchester United arasında Goodison Park'ta Manchester United'ın Brezilyalı futbolcusu Anderson'un adının forma numarasına yanlış yazılması beklenenden daha çok konuşuldu.

İngiltere Premier Lig'de Everton ile Manchester United arasında Goodison Park'ta oynanan ilginç bir olay yaşandı. Karşılaşmanın 85. dakikasında Tom Cleverley'in yerine oyuna girmek için saha kenarına gelen Anderson'un 8 numaralı formasında adının yanlış yazıldığı anlaşıldı.

8 numaralı formasında "Andesron" yazan Anderson karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, durumun farkında olmadığını ancak maçtan önce tüm formaların tek tek kontrol edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İngiliz basının haberine göre; Anderson'un formasında adının yanlış yazılması teknik direktör Sir Alex Ferguson'u da çileden çıkarttı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında kendisine esprili bir şekilde yöneltilen Anderson sorusunu cevapsız bırakan ve jest, mimikleri ile oldukça kızgın olduğunu belli eden Ferguson'un kulübün malzeme heyetinde görev yapan 4 kişinin para cezasına çarptırılacağı belirtildi.

Anderson'un adının yanlış yazılması İngiltere'de yaşanan ilk olay değil! 1997 yılında oynanan Charity Shield'd David Beckham'ın adını Beckam, 2006 yılunda Manchester United - Crewe maçında United kalecisi Tomasz Kuszczak'ın adı 'Zuszczak' olarak yazılmıştı.

2002'de oynanan Manchester United - Chelsea maçında Ole Gunnar Solskjaer'in 'Solksjaer', 2003 yılında oynanan Manchester United - Real Madrid maçında John O'Shea'in adı da 'S'hea olarak forma üzerinde göstermilmişti.

Forma üzerindeki isimlerin yanlış yazılması sadece Manchester United'a özgü bir durum değil aslında... İngiltere Premier League'de bu cumartesi Arsenal ile Sunderland arasında oynanan maçta Sunderlandli futbolcu James McClean'in adı 'McLean' olarak yazılmıştı.

Türkiye'de Galatasaraylı futbolcu Sabri'nin formasında Sarbi yazması uzun bir süre konuşulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor