Mandıralı hepsini geride bıraktı

Spor Toto Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 5-0 gibi farklı bir sonuçla yenerek Avrupa kupalarına katılma hedefi yolunda ilerleyen Trabzonspor, son 2 sezonda görev yapan teknik direktörler içerisinde en fazla puan ortalamasını Hami Mandıralı

Mandıralı hepsini geride bıraktı

Spor Toto Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 5-0 gibi farklı bir sonuçla yenerek Avrupa kupalarına katılma hedefi yolunda ilerleyen Trabzonspor, son 2 sezonda görev yapan teknik direktörler içerisinde en fazla puan ortalamasını Hami Mandıralı ile yakaladı.

Mandıralı, söz konusu dönemde görev yapan Şenol Güneş, Tolunay Kafkas ve Mustafa Akçay gibi teknik direktörlerin arasında en başarılı grafiği sergileyerek bordo-mavili takıma en fazla puan ortalamasını sağlayan teknik adam oldu.

Trabzonspor'a geldiği 4. dönemi içerisinde özellikle 2010-2011 sezonunda 82 puan ile başarılı bir grafik sergileyen Şenol Güneş, 2012-2013 sezonunun 19. haftasında 3-1'lik Elazığspor yenilgisi sonrası görevinden istifa etti. Bordo-mavililer, Güneş'in görev yaptığı son sezon olan 2012-2013 sezonundaki 19. hafta sonunda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 24 puan topladı. 11. sırada yer alan Karadeniz ekibi, 1,26 puan ortalamasıyla bu dönemi bitirdi.

Şenol Güneş'in ardından göreve gelen teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde de bordo-mavililer, 15 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. 22 puan toplayan bordo-mavililer, Kafkas ile 1,46 puan ortalamasıyla ligi 9. sırada tamamladı.

2013-2014 sezonuna teknik direktör Mustafa Akçay ile başlayan Karadeniz ekibi, 20 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. İlk 20 haftada 29 puanla 1,45 puan ortalaması yakalayabilen bordo-mavililer, ligde 9. sırada kendine yer bulabildi.

Hami Mandıralı'nın teknik sorumluluk görevine gelmesinin ardından Trabzonspor, 10 karşılaşmaya çıktı. 10 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik ve hükmen olmak üzere 1 mağlubiyet alan bordo-mavili takım, 17 puan toplayarak 1,70 puan ortalamasıyla söz konusu dönemdeki en başarılı teknik adam oldu. 

EN İYİ AVERAJ!

Trabzonspor, en iyi averajı da Hami Mandıralı ile yakaladı. Şenol Güneş döneminde 21 gol atıp 21 gol yiyerek 0 averajı bulunan Karadeniz ekibi, Tolunay Kafkas ile 18 gol kaydedip 19 gol kalesinde görerek -1 averaj ile maçlarını bitirdi.

Mustafa Akçay döneminde 28 gol atan, 26 gol yiyen bordo-mavililer, +2 averaj sağlarken, Hami Mandıralı ile 18 gol atıp 8 gol kalesinde görerek +10 averaj yakaladı. Trabzonspor,1,80 gol ile en fazla atılan gol ortalamasını, 0,80 gol ile de en az yenilen gol ortalamasını Mandıralı döneminde elde etti.

 

"SON 2 SEZONDAKİ TEKNİK ADAMLAR" 2. SAYFADA

 

SON 2 SEZONDAKİ TEKNİK ADAMLAR

Trabzonspor'da 4 teknik adamın görev yaptığı son 2 sezonda Trabzonspor'un puan cetvelindeki durumu şöyle:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor