Malouda'dan çok özel açıklamalar!

Trabzonspor'un Chealsea'den transfer ettiği Fransız yıldız Florent Malouda Can Karyağdı'ya özel açıklamalarda bulundu.İŞTE MALOUDA'NIN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALARI!TÜRKİYE'YE GELMENE ÇEVREN NASIL TEPKİ VERDİ?“Bütün çevrem çok şaşırdı. Brezilya, Fransa ve Yunanis

Malouda'dan çok özel açıklamalar!

Trabzonspor'un Chealsea'den transfer ettiği Fransız yıldız Florent Malouda Can Karyağdı'ya özel açıklamalarda bulundu.

İŞTE MALOUDA'NIN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALARI!

TÜRKİYE'YE GELMENE ÇEVREN NASIL TEPKİ VERDİ?

“Bütün çevrem çok şaşırdı. Brezilya, Fransa ve Yunanistan’a gideceğim yönünde birçok spekülasyon vardı. Ama ben Türkiye deyince herkes Türkiye’de nereden çıktı?’ diye çok şaşırdı. Bu  kararı ben verdim ve iyi bir karar aldığımı düşünüyorum.” 

MALOUDA MARKASINI YARATMANDA VE BU NOKTAYA GELMENDE ŞANS FAKTÖRÜ VAR MIYDI?

“Tabi ki ufak tefek şans faktörü vardır insanların hayatında. Ama ben çalışmaya inanan bir insanım. Bu noktaya gelmek için çok zorlu yollardan geçtim. Şans faktörü de var tabi ama,  insanın kendi şansını kendisinin yaratması gerekiyor. Bütün zorlayıcı faktörlerin üzerinden geçip daha sonra şansa inanması gerekiyor. Ben her şeyi yaptım ve tabi ki biraz şans da yanımdaydı.” 

FUTBOLU BIRAKTIKTAN SONRA NE YAPACAKSIN?

“Şuan da tek düşündüğüm şey futbol. Çünkü futboldan sonra yapacağım çok seçeneğim var. Futbolun içinde kalabilirim. 20 yıldır futbolun içindeyim. Birçok arkadaşım dostum var kullanabileceğim. Ama futbolun dışında da kalabilirim. Bir derneğim ve kendime ait şirketlerim var. Kalabalık bir ailem var. Onlarla ilgilenebilirim. Futbol bittikten sonra seçeneklerim olduğu için şuanda futbola odaklanmak istiyorum.”

NE KADAR DAHA FUTBOL OYNAMAK İSTİYORSUN?

“Baktığınız zaman 36-37 diye düşünüyorum. Fiziksel olarak kendimi iyi hissediyorum. Kendime çok iyi baktığımı düşünüyorum. Bundan sonra ki planlarım arasında Türkiye’de ki kariyerim bittikten sonra, 1 sene de olsa Brezilya’da oynamak var. Ama tabi fiziksel durumum yeterli olmayabilir. İnsanın kendini mental olarak da hazır hissetmesi lazım. O isteğim durumum devam ederse neden olmasın.”

BREZİLYA'NIN ÖZEL BİR NEDENİ VAR MI?

“Özel bir nedeni var. Benim çocukluğum Güney Amerika’da geçti. Brezilya ligini takip ederdim. Brezilyalı birçok ünlü oyuncu benim idolümdü. Futbolun doğduğu ülke İngiltere’de bile futbol ülkesi Brezilya derler. Brezilya’da ki bir kulübün formasını giymek, Brezilya’da ki bir statta maça çıkmak benim her zaman hedefimdi.”

HAYATINDA YAPTIĞIN EN ÇILGIN ŞEY NEYDİ?

“Hayatımda verdiğim en önemli karar 15 yaşındayken bütün sevdiklerimi hayatımı bırakıp futbol oynamak için Fransa’ya gitmemdi.’’

FUTBOL DIŞINDA HAYATINDA NELER YAPIYORSUN?

“Ciddi anlamda boş zamanım olmuyor. Kendime iyi bakan bir oyuncuyum. Kendi fizyoterapistimi getirdim Onunla egzersizler yapıyorum. Büyük bir ailem var, çocuklarımla ilgileniyorum. Uzun tatillerde derneğimle ilgileniyorum. O kadar çok yapacağım işler var ki kendime vakit ayıracak zamanım kalmıyor. Onları yapmaktan mutlu oluyorum. Devamlı hayatımda yeni şeyler öğrenmek isteyen bir insanım. Müzik enstrümanları çalabilirim. Gitar çalabilirim. Davul çalabilirim. Onları öğrenmek istiyorum. Koordinasyon içinde yardımcı olan bir şey davul çalmak.”

TÜRK FUTBOLUNU TAKİP EDİYOR MUYDUN!

“Şampiyonlar liginde ilk defa Türkiye’ye Lyon ve Fenerbahçe maçın için geldim. Özellikle Lyonlu oyuncular gerçekten çok etkilenmişti taraftarın tutkusundan, bende dahil. Hatta ufak bir anımı anlatayım ‘’Isınma hareketleri için sahaya çıktığımız da Fenerbahçeli oyuncuları gördük. Taraftarlar onları çağırıyor, Onlarda ısınmayı bırakıp taraftarı alkışlamaya gidiyordu. Biz bunu neden yapmıyoruz diye düşündük ve daha sonra Lyon’da taklit ettik.

Baktığınızda Türkiye ligine benim gibi birçok oyuncunun gelmesi Türk futboluna yardım eder. Özellikle de Avrupa’da tanınması açısından. Türk oyuncularla ilgili çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Türk futbolu ile Türk kültürünü yavaş yavaş tanıyorum. Bir benzerlik var, taraftar ile futbolcu arasında. Taraftarda ki tutku Türk futbolcusunda da var. Hatta yetenek de var. Ama bazen bu tutku insana normal yapması gereken şeyden daha azını yaptırabilir. Aşırı tutku insana yanlışlar hatalar yaptırabilir. Aslında o tutku yetenek ile birleştirilirse birçok şey başarabilirsiniz.”

MUSTAFA AKÇAY HAKKINDA NELER SÖYLERSİN?

“Hocamızla 6-7 haftadır tanışıyoruz. Birçok şeyi paylaşıyoruz. Ben kendisinin her zaman desteklenmesini istiyorum. İlk olarak da ben destekleyenlerden biriyim. Çünkü şehri, insanları tanıyor. Bize inanıyor. Ama bize inanması yeterli değil. Biz ona destek olarak, saha içinde yardım ederek bazı şeyleri başarmasını sağlamımız gerekiyor. Ama ilk olarak bizim bir birimize inanmamız gerekiyor. Biz o birlikteliği sağlarsak, birçok şeyi başarabileceğimize inanıyorum.”

BOSİNGWA TRANSFERİNDE NE KADAR KATKIN OLDU?

“Etkim oldu. Başkan ile görüşmelerimizde ortaya çıkan isimdi. Serbestti bonservisi yoktu. Kendisi ile görüşüp görüşemeyeceğim soruldu. Kendisi ile görüştüm. Konuştuk, neden olmasın dedi. Düşünebiliyor musunuz, iki tane şampiyonlar ligi kazanmış. Porto ve Chelsea’de. Kendisi geldi burayı gördü ve kalmaktan yana kararını kullandı. Kendisi de burada olmaktan çok mutlu.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor