Maktu vergide artış sinyali!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, maktu nitelikteki dolaylı vergilerin enflasyon karşısında eridiğini belirterek, bu vergilerin en az enflasyon oranında artırılması gerektiğini söyledi.Bakan Şimşek TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında milletvekill

Maktu vergide artış sinyali!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, maktu nitelikteki dolaylı vergilerin enflasyon karşısında eridiğini belirterek, bu vergilerin en az enflasyon oranında artırılması gerektiğini söyledi.

Bakan Şimşek TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin, vergi düzenlemeleri konusundaki eleştirilerini yanıtladı. Şimşek, sigaradaki maktu vergi başta olmak üzere dolaylı vergilerin 2013 yılında artıp artmayacağı konusunda "Biz tabii ki 2013 yılında maktu olan, yani oransal olmayan, Türk lirası cinsinden, enflasyona karşı erimesi potansiyeli olan vergileri en az enflasyon kadar artırmak durumundayız. Dolayısıyla, onu açık ve net olarak söylüyorum ama onun dışında bir düzenleme olur mu, şu an itibarıyla programlanan bir şey söz konusu değil" dedi. Nisan ayındaki bir düzenlemeyle ocak ve temmuz enflasyonuna endeksli olarak sigaraya otomatik zam yapılması gündeme gelmişti. Şimşek 2013 yılında, ne genel gelir vergisi, ne kurumlar vergisi ne de KDV'nin oranlarında bir artış öngörmediklerini de belirterek "Eğitimde, sağlıkta, giyimde, turizmde biz KDV oranlarını yüzde 18'den yüzde 8'e kadar düşürdük" dedi.


ARAÇTA BORÇ TAKANLAR ARTTI
Bakan Şimşek, MHP'li Özcan Yeniçeri'nin yazılı soru önergesine gönderdiği yanıtta, motorlu taşıt vergisi ve trafik cezasını ödemeyenlerin oranının giderek arttığına dikkat çekerek, 2012'de Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni ödemeyenlerin sayısının 3 milyon 628 bine, trafik cezasını ödemeyenlerin de 1 milyon 740 bine dayandığını açıkladı. Oysa 2007'de MTV'yi ödemeyenlerin sayısı 521 bin, trafik sigortası ödemeyenler ise 167 bin kişiydi. MTV borcu da aynı dönemde 352 milyon liradan 1.4 milyar liraya fırladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler