Mahkemeden Fener'e bir darbe daha!

haber61 spor servisi- Özel haber- Trabzonspor eski Asbaşkanı Erol Tuna’nın Fenerbahçeli bir yönetici hakkında söylediği ‘Teröristbaşı’ lafı nedeniyle hakkında açılan 50.000 TL’lik maddi tazminat davası delil yetersizliği nedeniyle mahkeme tarafından redde

Mahkemeden Fener'e bir darbe daha!

haber61 spor servisi- Özel haber- Trabzonspor eski Asbaşkanı Erol Tuna’nın Fenerbahçeli bir yönetici hakkında söylediği ‘Teröristbaşı’ lafı nedeniyle hakkında açılan 50.000 TL’lik maddi tazminat davası delil yetersizliği nedeniyle mahkeme tarafından reddedildi.

Bakırköy 6. Asliye hukuk Mahkemesi tarafından görülen davanın karar duruşmasında Fenerbahçe Spor Kulübünde Asbaşkan ve Mali Kaynak yaratmaktan sorumlu Yönelim Kurulu Üyesi Osman Murat Özaydınlı’nın iddialarını redderek Trabzonspor eski as başkanı Erol Tuna hakkında açılan 50.000 TL’lik tazminat davası mahkeme tarafından ret edildi.

Mahkeme Başkanı davanın gerekçeli kararında Trabzonspor eski as Başkanı Erol Tuna’nın sarf ettiği ‘teröristbaşı’ lafının farklı maksatta olduğu, meydana gelen olaylara yorumlanması mahiyetinde olduğu, kamuoyunun gözü önünde yapılan yayımın yine Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi içtihatlarında abartılı ve çoğulcu demokrasinin gelişip yerleşmesi için buna tahammül edilmesi gerektiği bildirildiğinden içtihatlar göre açılan davanın ispat edilememesi nedeniyle reddine karar verdi.

50.000 TL’LİK DAVA AÇILDI

Trabzon Avni Aker Stadyumunda oynanan maçtan sonra davalının açıklamasında müvekkilinin "teröristbaşıdır" şeklinde kamuoyuna lanse ettiğini, bu sözden dolayı müvekkilinin üzüldüğünü, kişilik haklarının zedelendiğini, bu nedenle bir gazetede "öfke dinmiyor" başlıklı haberde yapılan açıklamadan dolayı 50.000 TL manevi tazminata hükmedilmesine, yargılama giderinin tahmiline karar verilmesini talep ve dava etti.

İSPAT EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR

Mahkeme, davanın basın açıklamasından kaynaklı bir dava olduğu, basın açıklamasının bir bütün olarak değerlendirildiğinde maksadın kamuoyunca bilinen ‘ teröristbaşından farklı maksat olduğuna karar verildi.

Davanın gerekçeli kararında “Basın açıklamasından kaynaklı bir dava olduğu, ancak basın açıklamasının bir bütün olarak değerlendirildiğinde maksadın kamuoyunca bilinen ‘ teröristbaşından farklı maksat olduğu” belirtildi.  Yapılan yayımın yine Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi içtihatlarında çoğulcu demokrasinin gelişip yerleşmesi için buna tahammül edilmesi gerektiği bildirildiğinden açılan davanın ispat edilememesi nedeniyle reddine karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler