Mahkeme ‘ucube’yi TDK’ye soracak

Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un Kars’ta yıktırılan ‘İnsanlık Anıtı’ heykeli için ‘Ucube’ dediği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan hakkında açtığı 100 bin TL’lik tazminat davasında mahkeme, ‘ucube’nin anlamının Türk Dil Kurumu’na sorulmasına karar verd

Mahkeme ‘ucube’yi TDK’ye soracak

Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un Kars’ta yıktırılan ‘İnsanlık Anıtı’ heykeli için ‘Ucube’ dediği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan hakkında açtığı 100 bin TL’lik tazminat davasında mahkeme, ‘ucube’nin anlamının Türk Dil Kurumu’na sorulmasına karar verdi.

İstanbul 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya heykeltıraş Mehmet Aksoy’un avukatları Aslı Kazan ve Serdar Laçin ile Başbakan Erdoğan’ın avukatı Seçil Özkazanç katıldı. Avukat Özkazanç, mahkemeye sunduğu iki sayfalık dilekçede dava konusu ‘ucube’ kelimesinin hakaret olup olmadığı ya da kişilik haklarının ihlal edilip edilmediği noktasında kimsenin mahkemeden daha ehil veya yetkili olamadığını belirterek bu konuya ilişkin tanık dinletilmesine dair alınan ara karadan vazgeçilmesini istedi.

Aksoy’un avukatları Aslı Kazan ve Serdar Laçin ise Başbakan Erdoğan’ın avukatının talebinin reddedilmesini istedi. Mahkeme, TDK Başkanlığı’na yazı yazılarak Başbakan Erdoğan tarafından sarf edilen ‘ucube’ kelimesinin geniş olarak ve bir heykele karşı da sarf edilmesi halinde tenkit mi yoksa yerme amacıyla mı söylendiği ve hangi anlamları taşıdığının sorulmasına karar verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler