Mahir yenildi Fatih Akın kahroldu

Hamburg doğumlu, ''Aslan'' lakaplı Türk boksör Mahir Oral IBF altın kemeri olan Alman rakibi Sebastian Sylvester'e sayıyle yenildi. Mahir'in amigoluğunu yapan ünlü yönetmen Fatih Akın kahroldu.Avrupa ve kıtalararası şampiyonlukları bulunan, Hamburg doğuml

Mahir yenildi Fatih Akın kahroldu

Hamburg doğumlu, ''Aslan'' lakaplı Türk boksör Mahir Oral IBF altın kemeri olan Alman rakibi Sebastian Sylvester'e sayıyle yenildi. Mahir'in amigoluğunu yapan ünlü yönetmen Fatih Akın kahroldu.

Avrupa ve kıtalararası şampiyonlukları bulunan, Hamburg doğumlu, ''Aslan'' lakaplı Türk boksör Mahir Oral, Uluslararası Dünya Boks Şampiyonluğu (IBF) için Almanya'nın Rostock kentinde yaptığı karşılaşma sonucunda Alman rakibi Sebastian Sylvester'e karşı 12 raundun sonunda sayıyla kaybetti. Sylvester böylece IBF altın kemerini korudu.

Maça iyi başlayan Mahir, ilk 3 raundda rakibiyle başabaş dövüş sergiledi. 4. raundda rakibinden aldığı ağır darbelerle bir anda kendini kaybeden Oral'ı gong nakavt olmaktan kurtardı. 5. raunda daha dikkatli başlayan Mahir, 7. raundda dengeyi sağladı. Oral, 12. raund sonunda 3 hakemin kararıyla maçı 3-0 kaybetti. Böylece Mahir 2. kez ringe çıktığı dünya şampiyonluğu için eli boş dönmüş oldu.

Mahir, geçen yıl da aynı kemer için Arthur Abraham'la karşılaşmasının 9. raundunda nakavtla yenilerek şampiyonluğu kaçırmıştı.

Karşılaşmada Mahir'in ailesinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Karşılaşma sonrasında üzgün olduğu görülen Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Pes etmedim. Maçı sonuna kadar götürmek istedim. Karşılaşmaya iyi başladım ancak karşı taraftan aldığım darbedeler beni yordu. Aksi takdirde tekniğim karşı taraftan daha iyiydi. 5. raunddan sonra vücudum yorulmaya başladı. Bundan sonra başka teklifleri değerlendireceğim. Dövüşmeye devam edeceğim'' dedi.

Oral'ın antrenörü Bülent Başer de Mahir'in son dakikaya kadar mücadele ettiğini belirterek, ''Mahir pes etmedi. Bu konuda ona teşekkür ediyorum. Amacımız kazanmaktı ama olmadı. Bu maç bize örnek olacak. Boks bu, kazanmak da var, kaybetmek de. Demek ki çalışmamız yetmedi. Sebastian ve ekibini kutluyorum'' diye konuştu.

YÖNETMEN FATİH AKIN'DAN MAHİR'E DESTEK

Bu arada, karşılaşmada, Türk yönetmen Fatih Akın amigoluk yaptı.

Akın, Mahir'in karşılaşmayı kaybetmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, ''Mahir'in yediği darbeler beni de yordu. Ben de kaybetmiş gibi oldum. Bugünkü izlenimlerimden boks filmi senaryosunda yararlanmak istiyorum. Mahir iyi başladı ancak 5. raunddan sonra konsantrasyon eksikliği ve yumruk darbeleri sonucunda gerekli performansı ne yazık ki gösteremedi'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler