Madalyalar sporcu sayısını artırdı

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, son yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazanılan madalyaların, sporcu sayılarını ikiye katlamalarını sağladığını söyledi.  Delihasan,  yaptığı açıklamada, 2009 yılında görevi devraldıklarında 65 bi

Madalyalar sporcu sayısını artırdı
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, son yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazanılan madalyaların, sporcu sayılarını ikiye katlamalarını sağladığını söyledi. 
 
Delihasan,  yaptığı açıklamada, 2009 yılında görevi devraldıklarında 65 bin olan lisanslı sporcu sayısının bugün 170 bine ulaştığını kaydetti.
 
 Son yıllarda başarılar almakla beraber başarıları koruduklarını belirten Delihasan, "Karate Federasyonu olarak son yıllarda istikrarlı olarak başarımızı artırıyoruz. Aynı zamanda altyapıdan gelen sporcuları yukarı taşıyoruz. Devamlı zirveye oynayan sporcular yetişiyor. Burada antrenörlerin ve kulüplerin çok büyük çalışması var" diye konuştu.  
 
Almanya'da düzenlenen dünya şampiyonasında 2 altın ve 3 bronz madalya aldıklarını ancak daha fazla madalya alabileceklerini vurgulayan Delihasan, "Aldığımız madalyalar bizim gerçek gücümüzü gösteren madalyalar değil. Şampiyonada çok daha fazla madalya alabilecek durumdaydık. Sporcularımızın performansı üst düzeydeydi. Sporcularımız açısından gelecekten umutluyuz. Bunu Almanya'da düzenlenen dünya şampiyonasında gördük" ifadelerini kullandı.
 
- "Son 5 yılda büyük ivme yakaladık"
 
Delihasan, son yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazanılan madalyaların sporcu sayılarını ikiye katladığına değinerek, "2009 yılında görevi devraldığımızda 65 bin lisanslı sporcu bugün 170 bin lisanslı sporcuya ulaştı" dedi.
 
Karatenin son beş yılda büyük ivme yakaladığının altını çizen Delihasan, şunları kaydetti: 
 
"Son iki yılda Avrupa şampiyonalarında ortalama 9-10 madalya kazanıyoruz. Gidişatımız iyi, gelecekten umutluyuz. Hem Avrupa şampiyonalarında hem dünya şampiyonasında bunu gördük . Karate son 5 yılda büyük ivme yakaladı. Bu gelen madalyalar sporcu sayımızı artırıyor. Sistemli şekilde yapılan çalışmalar camianın halk tarafında doğru şeklide anlamasını sağlıyor. Doğru işler yapılınca bu da sporculara yansıyor. Özellikle 2010 yılından bu yana çok güzel bir istikrarımız var. Devamlı dünya şampiyonalarında, Avrupa şampiyonalarında ilk beşin içerisinde yer alıyoruz. Birinci oluyoruz, ikinci oluyoruz, üçüncü oluyoruz ama devamlı potada, ilk beşin içerisindeyiz. Son 10 yılın verilerine bakıldığı zaman dünya klasmanında ikinciyiz. Amacımız zirveye çıkmak."
 
Esat Delihasan, federasyon olarak altyapıının yanında kurumsallığa da çok önem verdiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler