Maçta başkanın kafasını kırdılar

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde oyanan Kızıltepespor-Bitlis Özgüzelderespor takımları arasında oynanan ve 0-0 sona eren maç sonrası, her iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı.Tribündeki taraftarın da karıştığı kavgaya polis, cop ve gaz bombalarıyla m

Maçta başkanın kafasını kırdılar

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde oyanan Kızıltepespor-Bitlis Özgüzelderespor takımları arasında oynanan ve 0-0 sona eren maç sonrası, her iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı.

Tribündeki taraftarın da karıştığı kavgaya polis, cop ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Çok sayıda futbolcu gazdan etkilenirken, Kızıltepespor Kulüp Başkanı Cemil Kaya'nın aldığı darbe yüzünden başına 8 dikiş atıldı.Bölgesel Akamör Lig'de pazar günü oynanan Kızıltepespor ile Bitlis Özgüzelderespor maçı öncesi, maç sırasında ve sonrasında olaylar çıktı.

Çıkan olaylara polis cop ve gaz bombalarıyla müdahale ederken, olaylarda çok sayıda futbolcu ve taraftar gazdan zehirlenirken, Kızıltepe Kulüp Başkanı Cemal Kaya'nın kafası kırıldı, bazı futbolcular da yaralandı.

Kızıltepesporlu taraftarlar yaklaşık 15 yıl önce Bitlis'te ligin son haftasında oyanan kader 470.20111206113304.jpg

maçında Bitlisli taraftarların sahaya sürekli taş atarak küfürlü ve tehdit dolu tezahüratlar yaparak hakemi ve futbolcuları baskı altına aldıkları ve de 1-0 önde götürdükleri maçta 2-1 yenilerek 3'ncü ligden düşmüştü.

Kızıltepesporlu taraftarlar, ligden düşmenin sorumlusu olarak gördükleri Bitlis Özgüzelderespor maçı önce stadyumu doldurdu. Maç saatine yakın stadyuma gelen ve Bitlisli futbolcuları taşıyan otobüsün camları, atılan taşlarla kırıldı.

Gergin bir havada sahaya çıkan futbolcular aşırı baskılı taraftarların tezahüratları karşısında, Bitlisli kulüp yöneticileri, "Can güvenliğimiz yok, bu şartlarda oynayamayız" diyerek oynamak istemedi. Bitlisli yöneticileri maça çıkmaları konusunda ikna etmeye çalışan Kızıltepespor Kulüp Başkanı Cemil Kaya ile rakip yöneticiler arasında bir süre sonra sinirler gerildi ve el kol hareketleri yapılmaya başlandı.

Burada yaşanan itiş-kakış sırasında Kızıltepespor Kulüp Başkanı Cemil Kaya'nın ağzı kanadı. Arbedeye müdahale eden polis, büyümeden olayları yatıştı.

Ortam yatışınca Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kızıltepe Şube Başkanı Doğan Ağalday, bu kez devreye girerek, Bitlisspor kafilesinin güvenliği konusunda ortam yaratmaya çalıştı ve Bitlissporlu futbolcular tekrar sahaya çıkarak ısınmaya başladı.

Gergin bir atmosferde başlayan maçta orta hakemin verdiği yanlış kararlar da gergin olan ortama tuz biber ekti. Bir faul sonucunda Kızıltepesporlu bir futbolcunun başı yarıldı, ancak orta hakem kimseye kart göstermemesi Kızıltepesporlu taraftarları ve futbolcuları daha da gerdi. Bu arada gerilen tribünler, sahaya sürekli taş ve yabancı madde attı.

Yardımcı hakemler fazla taciz edilince bir ara orta hakem karşılaşmayı tatil etmeyi düşündü ancak bu kararı uygulamaktan vazgeçti. Karşılaşmanın 75'nci dakikasında, yardımcı hakem orta hakemi uyararak 77 sırt numaralı

Kızıltepeli futbolcunun topsuz alanda rakibine faul yaptığını söyleyince orta hakem, bu futbolcuya kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. Karşılaşmanın kalan ve oldukça gergin geçen dakikalarında gol gelmedi ve maç 0-0 sona erdi.

Polis korumasında soyunma odasına giren hakemlerden sonra, iki takım futbolcuları arasında sözle başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga başladıktan sonra Kızıltepesporlu bazı taraftarlar da sahaya inerek Bitlisli futbolculara saldırdı. Futbolcular ve taraftarlar arasında tam bir meydan kavgası yaşandı. Polis kontrolü sağlamak üzere biber gazı ve jop kullandı. Saha içinde polis ve taraftarlar arasında başlayan arbede dışarıya taştı. Taraftarlar bu kez polisi taşlamaya başladı. Yaşanan arbede sırasında Kızıltepespor Kulüp Başkanı Cemil Kaya'nın kafası yarıldı. Kaya, kanlar içinde hastaneye kaldırılırak başına 8 dikiş atıldı.

Saha içerisinde ise polisin sıktığı gaz bombalarından çok sayıda futbolcu zehirlendi. Nefes almakta zorluk çeken bazı futbolcular saha içerisinde oldukları yere yığılarak gaz bulutundan korunmaya çalıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor