Maçın sonucunu hakem belirledi

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında deplasmanda Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olan Trabzonspor’da, maçın hakemi Cüneyt Çakır’a büyük tepki. Hakemin pozisyonlardaki taktik hakkını hep Fenerbahçe’den yana kullandığını savunan bordo - mavili yöneticiler, maçın

Maçın sonucunu hakem belirledi

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında deplasmanda Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olan Trabzonspor’da, maçın hakemi Cüneyt Çakır’a büyük tepki. Hakemin pozisyonlardaki taktik hakkını hep Fenerbahçe’den yana kullandığını savunan bordo - mavili yöneticiler, maçın sonucunu Cüneyt Çakır’ın belirlediğini ileri sürdü.    

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, karşılaşmanın hakeminin vermediği ve verdiği kartlarla maçın sonucunu belirlediğini iddia etti. Yener, Fenerbahçe karşısında futbolcularının ellerinden gelen mücadeleyi gösterdiğini ve iyi bir oyun çıkarttıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:    

“Cüneyt Çakır ilk yarıda Gökhan’ı yaptığı faul sonrası oyundan atması gerekirken bunu yapmadı. Ama ikinci yarının başında faul dahi olmayan bir pozisyonda Aykut’a ikinci sarı kartı göstererek oyundan attı. Çakır vermediği verdiği kararlarla maçın sonucunu belirlemiştir.”

HİÇ BİR MAÇA GİTMEYECEKLER    

Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) protesto için Fenerbahçe maçına gitmeyen Trabzonspor yönetimi, bundan sonra sadece deplasmanlardaki değil, kendi sahasındaki maçlara da gitmeyecek.    

Bu kararı TFF yönetiminin ‘çifte standardına’ tepki olarak aldıklarını tekrarlayan Yener, “Biz kimseden ayrıcalık beklemiyoruz. Benzer açıklamalarda başkaları Disiplin Kurulu’na sevk edilmezken neden bizim arkadaşlarımız sevk ediliyor. Fenerbahçe yönetimi daha önce düzenlediği basın toplantılarında Futbol Federasyonu yönetimine ağır eleştirilerde bulundu, hatta istifaya davet etti. Ancak o açıklamalarla ilgili hiçbir işlem yapılmadı.'' diyerek şöyle konuştu:    

''Fakat kulübümüzün resmi sitesinden yaptığımız nazikçe bir açıklamadan dolayı Başkanımız Sayın Sadri Şener ve medyaya yaptığı bir açıklamadan dolayı da Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımız Tuncay Bekiroğlu Disiplin Kurulu'na verildi. Bu çifte standarttır.”    

Fenerbahçeli Alex’e kırmızı kart nedeniyle 1 maç ceza verildiğini anlatan Yener, faul dahi olduğu tartışılan bir pozisyonda gördüğü kırmız kart sonrası kendi oyuncuları Zokora’ya 3 maç ceza verilmesinin de çifte standart olduğunu savundu. Yener, sözlerini şöyle tamamladı:    

“Bizim oyuncumuza şu kadar ceza verilsin demiyoruz. Aynı pozisyonlarda diğerlerine ne veriliyorsa bize de o verilsin. Ancak yaşanan örneklerde görüldüğü gibi bunun hiç de böyle olmadığı ortada.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor