M. Ali Aydınlar yakalandı!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, göreve geldiği günden bu yana konuşmalarıyla kafaları karıştırdı. Bir gün önce söylediğiyle, bir gün sonra yaptığı hiç birbirini tutmadı.Göreve yeni başlamasına rağmen 3 Temmuz'da karşısında şike ve

M. Ali Aydınlar yakalandı!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, göreve geldiği günden bu yana konuşmalarıyla kafaları karıştırdı. Bir gün önce söylediğiyle, bir gün sonra yaptığı hiç birbirini tutmadı.

Göreve yeni başlamasına rağmen 3 Temmuz'da karşısında şike ve teşvik soruşturmasını bulan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bu süreçte yaptığı açıklamalarla kafaları karıştırdı. İşte Aydınlar'ın açıklamalarından örnekler:

LİG ERTELENMEZ!
11 Temmuz: Bu süreçte UEFA ve FIFA ile sürekli temas içinde bulunacağız. Lig planlandığı şekilde 5 Ağustos tarihinde başlayacaktır. 31 Temmuz tarihinde Süper Kupa Finali Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacaktır.
20 TEMMUZ: Görevde olduğumuz sürece ligler Ağustos sonundan önce başlamayacak.
25 TEMMUZ: Spor Toto Süper Lig 9 Eylül, Bank Asya 1. Ligi ise 10 Eylül tarihinde başlayacak.

AVRUPA KUPALARI
11 TEMMUZ: Lig, tescil edildiği şekilde UEFA'ya bildirilmiştir.
19 TEMMUZ: Futbol Federasyonu 31 Mayıs tarihinde UEFA'ya Türkiye'den hangi takımların Avrupa Kupası maçlarına katılacağını beyan etmiştir. UEFA da bu takvimde bir değişiklik yapmayacağını dün bize belirtmiştir. Eğer soruşturma aşamasında bu takımlardan suçlu olan varsa veya cezaya uğrayacak olan varsa onun değerlendirmesini UEFA o kulüp nezdinde yapacaktır.
15 AĞUSTOS: Şu an UEFA'nın, bize ve kulüplere herhangi bir yaptırımı sözkonusu değildir. Kendini şüpheli gören varsa Avrupa maçlarına gitmesin.
24 AĞUSTOS: Bu kararı UEFA'nın talebi doğrultusunda aldık. UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne önem veriyor.
25 AĞUSTOS: İnsanların, "Sıfır tolerans kapsamına Trabzonspor girmiyor mu?" sorusunu sormakta haklı. Ama bu kararı UEFA veriyor. Bu soruyu biz de UEFA'ya sorarız. UEFA bizim kararlarımıza müdahale edemez.

ŞİKE VE TEŞVİK SÜRECİ
5 TEMMUZ: Dava uzun sürebilir. Biz delillere göre hareket etmek zorundayız.
11 TEMMUZ: Bu işten en az zararla Türk futbolunu çıkartacağız.
13 TEMMUZ: Henüz elimizde herhangi bir belge yok. Belgeler bize ulaştıktan sonra da gerekli işlemleri yapmaya başlayacağız.
20 TEMMUZ: Bizim, 'teşvik, şike var veya yok' deme şansımız yok. Statümüze göre bu kararı verecek yer Etik Kurulu'dur. İncelemeyi onlar yapacak, bu kararı onlar verecek.
23 AĞUSTOS: UEFA Disiplin Komitesi Başmüfettişi Pierre Cornu çok iyi izlenimlerle ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler