Londra Olimpiyatı bugün başlıyor

 12 Ağustos'a kadar devam edecek Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları öncesi kafilemiz için Olimpiyat Köyü'nde dün tören düzenlendi. İstiklâl Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. İlk gün okçuluk müsabakaları gerçekleştirilecek. İngiltere'nin başk

Londra Olimpiyatı bugün başlıyor

 

12 Ağustos'a kadar devam edecek Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları öncesi kafilemiz için Olimpiyat Köyü'nde dün tören düzenlendi. İstiklâl Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. İlk gün okçuluk müsabakaları gerçekleştirilecek.

 

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ev sahipliğini üstlendiği 30. Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları bugün başlayacak. 12 Ağustos'ta sona erecek şölen öncesi, Olimpiyat Köyü'nde düzenlenen törende, İstiklâl Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

 

Etkinliğe, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri ve sporcuların bir bölümü katıldı. Baykan, Olimpiyat Köyü yöneticilerine çini vazo hediye etti.

 

Baykan, temsili olarak Uluslararası Olimpiyat Barışı Sözleşmesi'ne imza attı. Tören, Olimpiyat Organizasyon Komitesi'nce hazırlanan görsel bir şovla renklendirildi. Sporcularımız ellerinde Türk bayraklarını sallayarak müziğe eşlik etti.

 

Londra'da 181 sporcuyla temsil edilen; ancak Halter Milli Takımı'ndan Fatih Baydar ile İbrahim Arat'ın doping şüphesiyle kadrodan çıkarılmalarıyla 179'a düşen kafilemizde 112'i olimpik, 87'si paralimpik sporcu bulunuyor. Olimpiyat tarihinde ilk kez 16 spor dalında mücadele etmeye hazırlanan Türkiye; atletizm, güreş, halter, tekvando, boks, voleybol, jimnastik, basketbol, badmington, yüzme, yelken, masa tenisi, okçuluk, atıcılık, judo ve bisiklette boy gösterecek.

 

İngiltere Başbakanı David Cameron'un davetlisi olarak Londra'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise bugün kritik bir görüşmeye katılacak. İstanbul 2020 Olimpiyatları adaylık sürecinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge'yle bir araya gelecek olan Erdoğan, Türkiye'nin kararlı tutumunu bir kez daha anlatacak.

 

Rogge'ye, Türkiye'nin olimpiyatları ne kadar istediği, konumuyla iki kıtayı birleştirmesi ve ekonomik gücü aktarılacak.

 

2012 Londra Olimpiyatları, bugün TSİ 23.00'te resmen açılacak. Sanat direktörlüğünü 8 dalda Oscar kazanan 'Slumdog Milyoner' filminin yönetmeni Danny Boyle'un yaptığı törende, Olimpiyat Sta-dı'nın içine koyun, at, inek, keçi, ördek, kaz, tavuk gibi çiftlik hayvanlarının yer alacağı örnek bir İngiliz köyü kurulacak.

 

27 milyon sterlin harcanan ve Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kişinin izlemesinin beklendiği organizasyonda 10 bin gönüllü görev alacak. Oyunların ilk gününde ise okçuluk müsabakaları olacak.

 

Bu dalda erkekler bireysel, bayanlar bireysel, erkekler takım ve bayanlar takım sıralama atışları gerçekleştirilecek. Bayanlar bireysel sıralama atışlarında, milli sporcumuz Begül Löklüoğlu yarışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler