Lokoren maçındaki büyük skandal

Trabzonspor'un Lokoren ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında büyük bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.Belçika'daki maç öncesinde kentin güvenlik birimleri tarafından alınan karar uyarınca Türk asıllı olan hiçkimseye bilet satışı yapılmadığı o

Lokoren maçındaki büyük skandal

Trabzonspor'un Lokoren ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında büyük bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

Belçika'daki maç öncesinde kentin güvenlik birimleri tarafından alınan karar uyarınca Türk asıllı olan hiçkimseye bilet satışı yapılmadığı ortaya çıktı.  Statta Türkler'in çoğunluğu ele geçirmesine ve olay çıkması riskine karşı tedbir olarak yürürlüğe konulduğu savunulan uygulama çerçevesinde sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına değil, Türk asıllı Belçika vatandaşlarına bile bilet satışının yasaklandığı belirlendi. Bu uygulama yüzünden Belçika'da yaşayan ve Lokoren takımının taraftarı olan Türk asıllı futbolseverler bile maçı izlemeye gidemedi.

Uygulama ayrımcılık tartışmalarına konu olurken Belçika basınında bu uygulamanın doğru olup olmadığı tartışmaya başlandı.

Öte yandan konu İsrail basınının da gündemine geldi. JSS News "Belçika'da ırk ayrımı" başlığıyla verdiği haberde "Eğer bir Lokoren taraftarıysanız ve isminiz Abdul ya da Onur ise bu maç size yasak! Ancak Vanden Bossche ya da Bart Dubois'ler için sorun yok. İşin ironik tarafı Lokoren'de Onur Kaya isimli Türk asıllı bir futbolcu oynuyor ve stada girebiliyor. Eğer bunu İsrail yapmış olsaydı dünya medyasında nasıl yer alacağını hayal etmek bile güç" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor