Ligde şike var demişlerdi!

Açıklamada Ankaragücü'nün ligde şike olduğu yönünde daha önce açıklamalarda bulunduğu hatırlatıldı.Açıklamada, Türk futbolunun son günlerde şike iddialarıyla ilgili derin bir deprem yaşadığı belirtilirken, Ankaragücü Kulübü olarak durumun hassasiyetle tak

Ligde şike var demişlerdi!

Açıklamada Ankaragücü'nün ligde şike olduğu yönünde daha önce açıklamalarda bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Türk futbolunun son günlerde şike iddialarıyla ilgili derin bir deprem yaşadığı belirtilirken, Ankaragücü Kulübü olarak durumun hassasiyetle takip edildiği vurgulandı.

"9 Mayıs 2010 ve 15 Mayıs 2011 tarihlerinde oynanan Ankaragücü-Fenerbahçe ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçları öncesinde kulağımıza gelen duyumları ve şüpheleri basın aracılığı ile kamuoyuyla paylaşmış ve endişelerimizi, dile getirmekten geri kalmamıştık" denilen açıklamada, şöyle devam etti:

"Bugün itibarıyla kulübümüz yöneticilerinin o tarihlerde dillendirdiği bu şüphe ve duyumların ne kadar ciddi olduğu ulaşılan noktada tüm berraklığı ile ortadadır. Özellikle Ankaragücü futbolcusu Kağan Söylemezgiller'e atılan mesajları kamuoyuyla paylaşmak suretiyle, tereddütlerimizi açıkça ortaya koymuştuk.

FENERBAHÇE'DEN TEPKİ GELMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere bu konuda Fenerbahçe yönetiminden tepki açıklamaları yapılmış, ayrıca Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a destek veren bazı gazeteci ve yorumcular, yönetimimize karşı ağır eleştirilerde bulunmuşlardı. Aynı zamanda anılan müsabakanın hakeminin verdiği bize göre anormal kararlar da yine o tarihlerde dile getirdiğimiz gibi zihinlerimizi bulandırmıştı. Kulüp yönetimi olarak özellikle 15 Mayıs 2011 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü müsabaka sonucunun asla normal bir müsabaka sonucu olmadığını dile getirmiştik. Bugün itibarıyla kamuoyunun da bu şekilde düşünmeye başlaması ve geç de olsa bizi haklı görmüş olması tarafımızı mutlu etmiştir."

HANGİ SPORCUMUZ ŞİKEYE BULAŞTIRILDI ORTAYA ÇIKARILMALI
Bazı medya organlarında, 6-0 sonuçlanan Fenerbahçe maçı sonrasında Fenerbahçe adına, Cemil Turan'ın Ankaragücü'ne 600 bin dolar götürdüğü şeklinde haberler yer aldığının hatırlatıldığı açıklamada,

"Eğer bu haber doğru ise bu paranın Ankaragücü'nde hangi sporcuya verildiği ve hangi sporcunun şikeye alet edildiği mutlaka ortaya çıkartılmalıdır. Ankaragücü camiası olarak bu konunun aydınlatılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz" denildi.

Ankaragücü Kulübü Yönetimi olarak, bu tarz kirliliklerle mücadelelerini tavizsiz bir şekilde sürdürmüş olmanın vicdani rahatlığını yaşadıklarının vurgulandığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bu mücadelemizi de yine aynı karalılıkla sürdüreceğiz. Türk sporunun, bu kirlilikten kurtulması için soruşturmanın en ince detayına kadar götürülmesi ve Türkiye'nin sporda beyaz bir sayfa açması en büyük dileğimizdir. Kulübümüzün bu konuda üstüne düşen her türlü görevi fazlasıyla yapacağından özellikle camiamızın ve kamuoyunun hiç şüphesi olmamalıdır. Asırlık bir camia olarak belirtmek isteriz ki Türk sporunda mümtaz bir yeri bulunan Fenerbahçe Kulübü'nün ve diğer kulüplerimizin bazı yöneticilerinin, olası davranışları nedeniyle bu kulüplerin isimlerinin lekelenmemesi gerektiği inancındayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor