Ligde büyük deprem yaşandı!

Arjantin'in en başarılı kulübü River Plate, Play-out ikinci maçında Belgrano ile 1-1 berabere kalarak küme düştü.Buenos Aires'te El Monumental Stadı'nda oynanan karşılaşmada River Plate mücadelenin 5. dakikasında Pavone'nin attığı gol ile karşılaşmada 1-0

Ligde büyük deprem yaşandı!

Arjantin'in en başarılı kulübü River Plate, Play-out ikinci maçında Belgrano ile 1-1 berabere kalarak küme düştü.

Buenos Aires'te El Monumental Stadı'nda oynanan karşılaşmada River Plate mücadelenin 5. dakikasında Pavone'nin attığı gol ile karşılaşmada 1-0 öne geçerken, Belgrano bu gole karşılaşmanın 61. dakikasında Farre'nin attığı gol ile cevap verdi. River Plate takımında Pavone mücadelenin 70. dakikasında bir penaltı atışından yararlanamadı.

Playoff'larda karşılaştığı ilk maçta deplasmanda Belgrano'ya 2-0 mağlup olan River Plate takımı, bu karşılaşmada iki veya daha fazla farkla galip gelemediği için küme düştü.

River Plate takımı 2 farklı galip gelse karşılaşmayı uzatmaya götürecek, 3 farklı galip gelse ligde kalacaktı.

33 kez Arjantin Ligi Şampiyonu olan River Plate, bu alanda rekoru elinde bulundurarak en fazla şampiyon olan takım olurken, tarihinde ilk defa küme düştü ve gelecek sezon Nacional B Ligi'nde mücadele edecek.

Karşılaşma bitiminde River Plate taraftarı adeta çılgına dönerken, River Plate oyuncuları sahada bir süre bekletildikten sonra yoğun bir güvenlik barikatının arasında soyunma odasına gitti.

KÜME DÜŞME STATÜSÜ

Arjantin Ligi'nde bir yılda 19 maçlık 2 sezon oynanıyor. Apertura (Açılış) adı verilen ilk lig eylül-aralık, Clausura (Kapanış) adı verilen 2. lig şubat-haziran aylarında yapılıyor.Takımlar her iki ligde de birbirleriyle biri deplasmanda olmak üzere toplam 2 kez karşılaşıyor. Güney Amerika'daki bazı liglerde uygulanan bu sistemin Avrupa'daki sistemlerden temel farkı bir yılda 2 şampiyon çıkması.

Küme düşmenin hesaplanmasında durum biraz daha karmaşıklaşıyor. Küme düşecek takımlar belirlenirken son 3 yılın yani 6 sezonun sonuçlarına bakılıyor. Takımların bu 6 sezonda topladığı puan, oynadıkları maç sayısına bölünerek, ekiplerin ortalama puanları belirleniyor. Bu sistemde, Apertura ya da Clausura'yı şampiyon bitiren takım bile hesaplamaya dahil edilen diğer 5 sezonda kötü sonuçlar alması halinde küme düşebiliyor.

Arjantin'de son 3 yıldaki puan ortalamalarına göre 19 ve 20. sırada yer alan 2 takım doğrudan küme düşüyor. Sıralamada 17 ve 18. sıradaki takımlar ise ikinci ligi 3 ve 4. sırada bitiren takımlarla baraj maçı oynuyor.

Baraj maçlarının ardından, müsabakalara katılan 4 takımdan 2'si birinci ligde yer alırken, kaybeden 2'si yoluna 2. ligde devam ediyor. Arjantin Ligi'nde şu ana dek hiç küme düşmeyen River Plate'in 33, Boca Juniors'un 23, Independiente'nin 14 şampiyonluğu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor