Lig Tv'ye darbe geliyor!

Spor Toto Süper Lig müsabakalarının yayın haklarının ihalesiz şekilde TFF ve Lig TV arasında yapılan bir anlaşmayla uzatılmasına karşı flaş bir gelişme yaşandı.Kasımpaşa Sportif Faaliyetler A.Ş. Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunarak yayın haklarının 2017-

Lig Tv'ye darbe geliyor!

Spor Toto Süper Lig müsabakalarının yayın haklarının ihalesiz şekilde TFF ve Lig TV arasında yapılan bir anlaşmayla uzatılmasına karşı flaş bir gelişme yaşandı.

Kasımpaşa Sportif Faaliyetler A.Ş. Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunarak yayın haklarının 2017-2018 futbol sezonuna uzatılmasına itiraz etti.

Kasımpaşa Sportif Faaliyetler A.Ş. tarafından yapılan itirazda Türkiye Futbol Federasyonu (“TFF”) ile Dijital Platform Hizmetleri A.Ş. (”Dijitürk”) arasında 21 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan Paket A Yayın Sözleşmesi’nin 2017-2018 futbol sezonunu da kapsayacak şekilde uzatılmasına ilişkin yapılan Ek Sözleşme’nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı olduğu, rekabeti sınırlayıcı anlaşma yapıldığı ve hakim durumun kötüye kullanıldığı savunuldu.

Eğer Kasımpaşa'nın Rekabet Kurumu'na yaptığı bu itiraz kabul görürse Süper Lig'te mücadele eden 18 kulüp için flaş bir gelişme yaşanacak ve Spor Toto Süper Lig'in 2017-2018 futbol sezonunun yayın hakları için tekrar ihaleye çıkılacak. D-Smart'ın da talip olduğu bilinen yayın hakları için yapılacak yeni ihalede ise oldukça güçlü bir rekabetin oluşacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor