'Lig tescil edilmemeli !'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'e bir destek de Hakan Kutlu'dan geldi. Spor Toto Süper Lig'e veda eden Ankaragücü'nde teknik direktör Hakan Kutlu, Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun tescil edilmemesi gerektiğini iddia etti. Basın mensuplarına açıkl

'Lig tescil edilmemeli !'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'e bir destek de Hakan Kutlu'dan geldi.

 

Spor Toto Süper Lig'e veda eden Ankaragücü'nde teknik direktör Hakan Kutlu, Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun tescil edilmemesi gerektiğini iddia etti.

 

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu, kulübün sezon başından beri yaşadığı sıkıntıların ardından Spor Toto Süper Lig'den düşmesinin haftalar öncesinden kesinleştiğini belirterek, "Ülkenin önde gelen insanları, maliyecilerimiz, savcılar şike soruşturmasıyla başlayan süreçte çok çok önemli girişimler yapıyorlar. Kendilerini takdirle izliyoruz ama bu girişimlerin Ankaragücü'ne de yapılması lazım" diye konuştu.

 

Spor Toto Süper Lig'e veda eden Ankaragücü'nde teknik direktör Hakan Kutlu, Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun tescil edilmemesi gerektiğini iddia etti.

 

Kutlu, ligin 12. haftasından itibaren yaşanan maddi sıkıntılar sonrasında bir kaç futbolcunun sözleşmelerini tek taraflı feshederek takımdan ayrıldığını dile getirerek, "Daha sonra biz göreve geldik. Dönemin başkanınından gerekli transfer yasağı kaldırılmasa bile kadrodaki futbolcuların tutulacağı sözünü almamıza rağmen bu söz yerine getirilemeyerek 15 gün içinde 20'ye yakın futbolcumuz takımdan ayrıldı" diye konuştu.

 

"A.GÜCÜ'NDEN BAŞKASI AYAKTA KALAMAZDI"

Eldeki mevcut kadronun yetersiz kalmasının ardından A2 takımından ve 3. liglerde kiralık olarak forma giyen oyuncuları takıma dahil etiklerini anlatan Kutlu, şu an mevcut kadroyla da sezonu tamamlamaya gayret ettiklerini bildirdi.

 

Kutlu, futbola 8 yaşında Ankaragücü'nün altyapısında başladığını, altyapıdaki bütün kademelerde kaptan olarak görev yaptığını, takıma da 10 yıldan fazlası kaptan olmak üzere 17 yıla yakın profesyonel olarak hizmet ettiğine değindi.

 

Hakan Kutlu, bu süreç içinde Ankaragücü camiasında başarılı ve başarısız bir çok dönem yaşadığını ifade ederek, "'Geçmişte yaşadığımız sıkıntılı dönemlerde bir çok imkansızlıkara rağmen camianını birleşmesiyle bu sıkıntılardan kurtulmuştuk. Ama bu seneki ortam çok farklı. Çünkü Ankaragücü bu madar maddi batağın içinde kalıp, 20 futbolcusu bu mali batak içenden faydalanıp kulüpten ayrılmamıştı. Hiç bir zaman A2 takımıyla mücadele etmemişti. Her zaman kalburüstü oyuncUlar kadrosunda olmuştu. Ankaragücü hiç bir zaman bu duruma düşmemişti. Bu yıl onun için çok farklı. 

 

"LİG TESCİL EDİLMEMELİ"

Yeni sezonla ilgili hala bir gelişmenin olmadığını bu yönde çok fazla söylentilerin dolaştığını ifade eden Kutlu, şöyle konuştu:

 

"Yeni sezonda ligin 21 veya 22 takımla olacağı söylemleri var. Olur veya olmaz ama ben kendi fikrimi söyleyeyim; bu sene lig bence tescil edilmemeli. Çünkü o kadar farklı bir lig oynadık ki neyin ne olduğu belli değil. Bir play-off sistemi konuldu. Şimdi lig bitti.İlk 8 dışında kalan 10 takımın ne yapacağı belli değilken bir turnuva düzenlendi. Neyin ne olacağı belli değil. Hep şike soruşturması konuşuluyor.

 

Hala verilmiş bir karar yok. Herkesin kafası farklı yerlerde. Benim şahsi fikrim bu sene ligin tescil edilmemesi ve küme düşmenin kalkması yönünde olur. Ama işin öbür tarafından görünen o ki TFF 1. Lig'e düşmüş bir takımız. Bizler de ne olacağını bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler