Lig süresiz tatil edildi

Al-Ahli ile Al-Masry arasındaki mücadele sonrası çıkan olaylarda 74 kişinin hayatını kaybetmesi ve yüzlerce kişinin yaralanması üzerine Mısır Futbol Federasyonu, ani kararla ligin süresiz tatil edildiğini açıkladı.Al-Masry’nin 3-1 kazandığı ve ligde dördü

Lig süresiz tatil edildi

Al-Ahli ile Al-Masry arasındaki mücadele sonrası çıkan olaylarda 74 kişinin hayatını kaybetmesi ve yüzlerce kişinin yaralanması üzerine Mısır Futbol Federasyonu, ani kararla ligin süresiz tatil edildiğini açıkladı.

Al-Masry’nin 3-1 kazandığı ve ligde dördüncülüğe yükseldiği maç sonrası taraftarlar sahaya daldı ve Al-Ahli oyuncularına doğru koşmaya başladı.

Soyunma odasına gitmek isteyen taraftarlar güvenlik görevlileri ile tartışmaya başladı. Sahada bir anda kaos başladı ve çıkan karışıklıkta en az 77 kişi hayatını kaybetti. Gelen haberlere göre yüzlerce de yaralı var.

İddialara göre bu olaylar Al-Masry'nin Ultras'ları tarafından plânlandı. İki takım taraftarları arasında senelerdir olaylar yaşanıyordu. Olayın siyasi bir boyutunun da olabileceğinin altını çizen Al Jazeera, yaşananların ardından stata 38 adet ambulans gönderildiğini ama bunun şu an için yeterli olmadığını ifade etti.

Mısır ordusu, Port Said'de mahsur kalan Al-Ahli oyuncuları ve taraftarları için helikopterler gönderildiğini açıkladı.

FUTBOLU BIRAKTILAR 

Mohamed Barakat ve Mohamed Abou-Treika çıkan olaylar sonunda futbolu bıraktı.

Arka arkaya istifalar!

Al-Masry kulübü başkanı Kamel Abu Ali ve Port Said Valisi Ahmed Abdullah olayların ardından görevlerinden istifa etti.

Mısır Sağlık Bakanı, yaptığı açıklamada olayları "Mısır tarihindeki en büyük spor faciası" şeklinde değerlendirdi. Bakan, 73 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Samir Zaher, olayların nedenini ve sorumlularını bulmak için komite kurulacağını açıkladı. Federasyon sözcüsü, olayların nedeninin polisin müdahale etmemesi olduğunu söyledi.

KAHİRE'DE YANGIN ÇIKTI

Bu arada Kahire'deki Zamalek-İsmailiye maçında hakem Muhammed Faruk karşılaşmayı iptal etti. Bu kararın arından Zamalek taraftarları stadyumu ateşe verdi.

Zamalek teknik direktörü Hassan Shehata, Mısır'da yaşananları "Bu bir felaket. Bunlar yaşanmamalıydı, öbür tarafta ölen insanların acısını paylaşmalıydık" olarak değerlendirdi.

LİG TATİL EDİLDİ 

Mısır Futbol Federasyonu, olaylar üzerine ligin süresiz tatil edildiğini açıkladı.

Meclis toplanıyor

Mısır Devlet Televizyonu, meclisin bugün olağanüstü toplanacağını duyurdu.

Port Said Belediyesi'nden bir yetkili, "Nerede bu güvenlik, nerede bu polis?" tepkisini verirken şu değerlendirmeleri yaptı:

"Polis bunların yaşanmasına izin verdi. Ülkeyi hâlâ Mübarek'in adamları yönetiyor. Rejimi düşmüş olabilir ama adamları mevkilerini koruyor" ifadelerini kullandı.

Olayları siyasi pencereden yorumlayanlar, Mübarek rejiminin düşmesini afffetmeyen polislerin devrimi destekleyen Al-Ahli taraftar gruplarından intikam aldığını iddia ediyor.

"Bu futbol değil, savaş"

Olayları değerlendiren iki Al-Ahli oyuncusu şu değerlendirmelerde bulundu:

Mohamed Abou-Treika: Bu futbol değil, bu bir savaş. Güvenlik bizi hiç korumadı, bir taraftar gözlerimin önünde hayatını kaybetti.

Mohamed Barakat: İnsanlar öldü, cesetleri gördüm. Herhangi bir güvenlik görevlisi ya da ordu bizi korumadı. Bizim hatamız maçı oynamaktı. Yetkililer maçı iptal etmedi çünkü tek önemsedikleri şey para

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor