Leman Dergisinin patavatsız çizeri konuştu

Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe Futbol Takımı’nın Trabzon’da uğradığı silahlı saldırıyı kapağına taşıyan Leman dergisinin yöneticilerini, ‘basın yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik’, ‘suç işlemek için alenen tahrik’, ‘iftira’ ve ‘şiddete neden ola

Leman Dergisinin patavatsız çizeri konuştu
Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe Futbol Takımı’nın Trabzon’da uğradığı silahlı saldırıyı kapağına taşıyan Leman dergisinin yöneticilerini, ‘basın yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik’, ‘suç işlemek için alenen tahrik’, ‘iftira’ ve ‘şiddete neden olacak açıklamalar’ suçlarını işledikleri gerekçesiyle savcılığa şikâyet etti.
 
Trabzonspor’un avukatları dilekçelerinde, karikatürist Tuncay Akgün ile dergi yöneticileri Zafer Anar ve Ali Yavuz’u suçladı. Karikatürün saldırıyı Trabzonspor taraftarları yapmış gibi gösterdiğini iddia eden dilekçede şu ifadeler kullanıldı: 
 
‘TAHRİK EDİCİ İFTİRA’
 
“Böyle bir karikatür, mizahi olarak, eleştiri olarak nitelenemez. Bu karikatür tümüyle kitleleri tahrik edicidir. Bu karikatürden sonra bir Trabzonsporlunun Kadıköy’de gezmesi ve hatta bir Karadenizlinin Şükrü Saracoğlu Stadı yakınlarından geçmesi dahi tehlike doğurur. Fanatik taraftarların bundan etkilenmemesi mümkün değildir.”
 
FANATİZMİ ANLATIYOR
 
 Şüpheli olarak ifade veren karikatürist Tuncay Akgün suçlamalara şöyle yanıt verdi: “‘Şampiyoon’ şeklinde bağıran, omuzunda av tüfeği asılı ve kupa kaldıran şahıs ile Fenerbahçe’nin kaza yapmış otobüsünü canlandırdığım karikatür güncel bir olaya ilişkindi. Olayı mizahi bir şekilde işlemek istemiştik. Olayın ve karikatürün Trabzonspor ile ilgisi yoktur.  Fanatizmi anlatmak için çizilmiş bir karikatürüdür. Suç maksadımız ve kastımız bulunmamaktadır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler