Lazio'ya saygı duyuyoruz

Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligin'deki rakipleri Lazio'ya saygı duyduklarını  söyledi.UEFA Avrupa Ligi'nde j Grubunda 3 Ekim Perşembe günü İtalya temsilcisi Lazio ile  karşılaşacak olan Trabzonspor 19 yıllık bir arananı ar

Lazio'ya saygı duyuyoruz

Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligin'deki rakipleri Lazio'ya saygı duyduklarını  söyledi.

UEFA Avrupa Ligi'nde j Grubunda 3 Ekim Perşembe günü İtalya temsilcisi Lazio ile  karşılaşacak olan Trabzonspor 19 yıllık bir arananı ardından tekrar karşı karşıya geliyor. 1994-95 sezonunda iki takım arasından oynanan maçları bordo-mavili takım 2-1'lık skorlarla kaybedereken, söz konusu dönemde bordo-mavili formayı  giyen ve takımı adınada bir gol atan Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, Lazio'un şu ana kadar oynadıklarını takımlara benzeyen bir takım olmadığını belirterek , "Avrupa Kupalarında iyi sonuçlar alıyoruz. Bunların hepsini bir bütün olarak değerlendirmek lazım. Geçtiğimiz dönemlerde Avrupa Kupalarında alınan puanlar bizi bu sezon avantajlı rakiplerle oynama şansı tanıdı. Çok şükür ki bizde bu avantajı iyi bir şekilde kullandık. Lazio şuana kadar oynadığımız takımlara benzeyen bir takım değil. Avrupa patentini sağlam bir şekilde almış. Yıllardır güçlü bir ligde oynayan, bizimde geçmişte karşılaştığımız bir takmı."dedi

"BİZİM GELENEKLERİMİZDE RAKİBE SAYGI VARDI. BİZDE LAZİO'YA SAYGI DUYUYORUZ"

Karaman, "Trabzonspor camiası olarak bizim kulüp geneleklerimizde rakip kim olur ise olsun rakmbe saygı ön plandadır. Rakibimize saygı duyarak müsabakaya hazırlanacağız. Rakibe saygı duymayı başarabilen öncelikle kendi öz saygısını kazanmış takımlardır. Bizim öz saygımız mevcut hem bireysel hemde kulüp geleneği içersinde olan bireyleriz. Umuyorum Trabzonspor'u sevenlere hem de destekleyenlere, ülkemiz adına bizi destekleyenlere güzel bir müsabaka izlettireceğiz. İyi bir sonuç alarak başarı grafiğimizi devam ettireceğiz."şeklinde konuştu.

"EĞER BİR TAKIMI SEVİYORSAN İYİ GÜNDE DE KÖTÜ GÜNDE DE YANINDA OLURSUN"

Bordo-mavili takımın başarılı sonuçlar almasına rağmen taraftarmların maçlara olan ilgisini değerlendiren Karaman, "Trabzonspor başarılı olsun iyi top oynasın, gümbür gümbür ezsin geçsin ben ondran sonra destek veririm tarzında deyip, biz Trabzonspor'u seviyorum diyen insanlar kendilerini kandırıyorlar. Bizim ciddi yıllarımız geçti futbol sahaları içersinde. İnsanların bizi oyalamalarına gerek yok. Samimi olacaklar, dürüst olacaklar eğer bu takımı seviyorsan iyi gününde de kötü gününde de seveceksin. Ligde ve Avrupa'da iyi gidiyoruz. Gönlümüz arzu ederki oyun kalitemizi daha üst seviyelere çıkartalım. sezon başında bütün takımlar bu tip zorlukları çeker. Trabzonspor zor bir dönemde ligden geri kalmamış kopmamış, oyun olarak eleştirildiği bir dönemde maçı kazanarak. Kendi önünü açacak puan ve sonuç tablosu ortaya koyuyorsa. İnsanlar bundan biraz daha memnun  olup destek vermesi lazım."dedi

"BEKLEDİĞİM VE ARZU ETİĞİM DESTEK TAKIMA VERİLMİŞ DEĞİL"

"Tribünlerdeki eski çoşkuyu bende görmüyorum." diyen Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü, "Belki camia içersindeki insanların o çoşkuyu hisettirememelerinden de kaynaklanıyor olabilir. Burda bizlerede sorumluluk düşüyor. Belki bizde kendi payımıza düşeni laikiyle yapamiyoruzdur. İnsanlar şunu iyi bilsinlerki biz kendi üzerimize düşenin hesabsını yaparız. Bir kere yüreğimize tezat düşecek hiç bir oluşumun içersinde olmayız. İnsanlar bizim ağızımızdan çıkana inansınlar ve güvensinler. Bu dil şu ana kadar yalan konuşmadı. Bende sitem edeyim taraftarımız biraz daha  destek verebilir. Herhangi bir çıkar gözetmeksizin.Dalaveranın içinde olmakzısın.  Katıksız ve saf sevgiyi verebilirler.  Bende eleştiriyorum, beklediğim ve arzu ettiğim destek takıma henüz verilmiş değil."ifadesini kullandı.  

1994-95 SEZONUNDAKİ LAZİO MAÇI

Karaman, 1994-95 sezonunda oynadıkları Lazio maçına büyük bir çoşku ve heyecanla çıktıklarını belirterek, "Köklü kulüplerle oynanan müsabakalar Trabzonspor'un değerlerine artı katarlar. Bir Kukesi takımını yendiğinizde çok dikkate  alınmaz ama bir Lazio'u güzel bir oyun ve güzel bir sonuçla ayrıldığın zaman tarihte yine sayfalarda güzel bir yer alırsın. Yıllar sonra o golleri atan isimler burda hoca olarak veya direktörü olarak karşınıza çıktığında attığınız golü hatırlıyormusunuz" diye söze başlarsınız. Futbolcu kardeşlerimizde nasıl bir kulüpte oynadıklarını net bir şekilde anlamış olurlar."

"Ben şampiyon gibi yaşamazsam  şampiyon gibi sonuç alamam" diyen Karaman, "Bunu futbolculuk dönemimde söylüyordum. Trabzon şehrine ben hep güzel şeyler yakıştırırım. Özü sözü bir sözüne güvenilir, dürüst ve namuslu insanların yaşadığı şehirdir. Trabzonspor'da namuslu ve şerefli insanların yaşadığı. Güzel bir şehri temsilen, sportif manada mücadele eden insanlardan kurulu bir takımdır. Biz yüreğimizle beraber saha içersinde var olan yeteneklerimizi kullanırız sonuç oldu oldu olmadı. Bir dahiki maça daha iyi hazırlanacak şekilde, kendimizi hesaba çekeriz.  Yapabileceklerimizi maksimim yapım. Sonuç istediğimiz gibi olmadığı anda da rakibimeze saygıyla beraber alkışlayacak pozisyonda  ve olgunlukta insanlarız" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor