Lazio'dan Burak'ın menajerine dava!

Galatasaray'lı forvet Burak Yılmaz'ın Lazio'ya transfer edilememesinin ardından iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Lazio Başkanı Claudio Lotito da, Galatasaraylı Burak Yılmaz'ın mavi-beyazlı ekibe katılamamasına ilişkin, iki kulüp arasında arabuluculuk ya

Lazio'dan Burak'ın menajerine dava!
Galatasaray'lı forvet Burak Yılmaz'ın Lazio'ya transfer edilememesinin ardından iddiaların ardı arkası kesilmiyor.
 
Lazio Başkanı Claudio Lotito da, Galatasaraylı Burak Yılmaz'ın mavi-beyazlı ekibe katılamamasına ilişkin, iki kulüp arasında arabuluculuk yapan Valerio Antonini gibi, Yılmaz'ın menajeri Ali Egesel'i suçladı. Lotito, "Galatasaray ile anlaşma yoluna varmıştım. Ancak daha sonra Burak'ın menajeri benden 2 milyon Euro komisyon istedi. Bu bir gasptır. Platini'yi de aradım. O'na dava açacağım" dedi.
 
Corriere dello Sport gazetesine verdiği röportajda, Burak Yılmaz'ı başkent ekibine transfer etmek için kendisinin girişimlerde bulunduğunu yalanlayan Claudio Lotito, "Bir forvet almak istiyorduk ama özellikle belirli teknik özelliklere sahip ve Klose'yle uyum içinde olmalıydı. Ancak Burak'ı ben istemedim, bana teklif ettiler" iddiasında bulundu.
 
TEK SORUN MENAJERİ
 
Ağustos ayının ortasında, Cortina d'Ampezzo'daki evine aracı bir kişinin geldiğini anlatan Lotito, "Bana, 'Yılmaz, Galatasaray'ı bırakmak istiyor ve Lazio'ya gelmeye hazır' dedi. Burak için bir yıl önce de girişimde bulunmuştuk. O, çok güçlü bir futbolcu ve Vladimir Petkovic (Lazio teknik direktörü) ile Igli Tare (sportif direktör) de onu çok beğeniyor. Bana, "Hernanes'le takas yapar mısın?" diye sordular. Bu Brezilyalı oyuncunun bir yere gidemeyeceğini söylesem de ısrar etmeyi sürdürdüler" diye konuştu.
 
GALATASARAY'LA ANLAŞTIK   
 
Bu teklifi biraz daha derin düşündüğünü belirten Lotito, açıklamalarına şöyle devam etti: "Şartlarımı sundum. Oyuncuya 2,5 milyon Euro net maaş ve artı bonuslar önerdim. 'Kabul ederseniz görüşmeleri ilerletelim. Aksi halde bırakalım kalsın' dedim. Daha sonra Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'la temas kurdum. 28 Ağustos'ta Roma'daki villamda sarı-kırmızılı ekibin sportif direktörü Bülent Tulun'la görüştük. Buradaki ofisime, Türkiye Büyükelçisi (Hakkı Akil) de geldi ve bana, 'Hadi 15 milyon Euro ver" dedi. Biz de Kozak'ı bu alışverişin içine dahil etmeye çalıştık. Sonra ekonomik temeller üzerinde görüşmeye devam ettik." 
 
MENAJERE GASPÇI SUÇLAMASI
 
Uzun görüşmeler sonunda bir anlaşmaya vardıklarını anlatan Lotito, "Galatasaray başkanıyla da konuştuk. 13 milyon nakit ve 2 milyon Euro bonuslar üzerinde anlaştık. Hepimiz, her konuda hemfikirdik. Bu işi bitireceğime emindim. Sonra Ali Egesel'den (Burak Yılmaz'ın menajeri) bir mail geldi. Oyuncunun maaşının yıllık 2,8 milyon Euro net olmasını önerdi. Toplam 5 yıllık bir anlaşmanın brütünün yüzde 10'unu yani 2 milyon Euro komisyon istedi. Bu hiç iyi olmadı. Bu bir gasptır" suçlamasında bulundu.
 
MENAJERİ PLATİNİ'YE ŞİKAYET ETTİ
 
Geçen yıl da 2 ay boyunca Burak Yılmaz'ı renklerine katmak arzusunda olduklarının altını çizen Lotito, "Bunu gerçekleştirmeyi umuyorduk, ama futbol dünyası, menajerlerin koşullarına bağlı. Aralarında ciddi olanları da var, şantaj yapanları da. Bu, değiştirilmesi gereken bir sistemin hatasıdır. Ligde, kuralların yeniden gözden geçirilmesi için mücadele veriyorum. Michel Platini'yi de (UEFA Başkanı) telefonla aradım. UEFA ve FIFA da harekete geçmeli bu konuda. Felipe Anderson'la neler olduğunu hatırlayın" diye sözlerini sürdürdü.  
 
MENAJERE DAVA
 
Lotito, Ali Egesel'e karşı hukuki bir mücadele başlatacağını da ekleyerek, "Burak Yılmaz'ında karakterini gördükten sonra onu satın almamanın iyi olduğuna kanaat getirdim" dedi.    
 
Öte yandan, Lotito'nun, "15 milyon Euro ver Burak'ı al" iddiasında bulunduğu Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil buna, "Bülent Tulun benim dostumdur. Lotito'yu da tanırım. Bu nedenle, o gün Lotito'nun villasına beraber gittik. Ancak ben sadece Tulun'a refakat ettim. Görüşmelere müdahale etme gibi bir durumum zaten olamaz" diye yanıt verdi. 
 
Akil ayrıca, Lotito'nun daha sonra kendisini telefonla arayarak, "Burak'ın menajeri 2 milyon Euro komisyon istiyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?" diyerek kendisinden yardım talep ettiğini dile getirerek, "Ben de bu konuya müdahil olamayacağımı kendisine ilettim" dedi. 
 
TEK PROBLEM MENAJER
 
Lazio adına iki kulüp arasında arabuluculuk yapan Valerio Antonini de, DHA'ya yaptığı açıklamada, 2 milyon Euro komisyon talep eden Ali Egesel'in, Burak transferinin önündeki tek engel olduğunu iddia etmişti. 
Ali Egesel ise, 2 milyon Euro istediğini doğrularken, "Bu tür büyük transferlerde bu rakamlar normaldir. Ancak Lazio daha sonra bunu 1,5 milyon Euro'ya indirmemi istedi. Ben de kabul ettim. Yani transferin önündeki engelin ben olduğum iddiası bir yalandır. Lazio, ciddiyetsiz bir takım. Galatasaray'ın istediği rakamları vermiyordu" demişti.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler