Lampard Henry'i yakaladı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin tecrübeli orta saha oyuncusu Frank Lampard, lig tarihinin en golcü futbolcuları arasında yükselişini sürdürdü.Manchester City'nin 16. haftada deplasmanda Leicester City'yi 1-0 mağlup ettiği maçta raki

Lampard Henry'i yakaladı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin tecrübeli orta saha oyuncusu Frank Lampard, lig tarihinin en golcü futbolcuları arasında yükselişini sürdürdü.

Manchester City'nin 16. haftada deplasmanda Leicester City'yi 1-0 mağlup ettiği maçta rakip fileleri havalandırarak 175 gole ulaşan Lampard, Premier Lig tarihinin en çok gol atan futbolcuları sıralamasında aynı gol sayısına sahip 4'üncü sıradaki Fransız forvet Thierry Henry'yi yakaladı.

Geçen sezon 13 yıllık Chelsea kariyerini sonlandıran ve Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nde yeni kurulan New York City ile 2 yıllık sözleşme imzalayan 36 yaşındaki futbolcu, ABD'de sezonun geç başlayacak olması sebebiyle ocak ayına kadar Manchester City'ye kiralanmıştı. 

Manchester City'nin Şilili teknik direktörü Manuel Pellegrini ise devre arasında New York'a gitmesi gündemde olan tecrübeli futbolcunun sezon sonuna kadar takımda kalmasını istediğini söylemişti.

İngiltere Premier Lig'de Chelsea'nin 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Manchester City'de bu sezon 14 maça çıkan Lampard, 6 gol attı, 4 asist yaptı.

Premier Lig'de tüm zamanların en golcü 10 ismi şöyle:

 FutbolcuTakımGol
1Alan ShearerBlackburn Rovers, Newcastle United260
2Andrew ColeNewcastle United, Manchester United, Blackburn Rovers, Fulham, Manchester City, Portsmouth187
3Wayne RooneyEverton, Manchester United178
4Thierry HenryArsenal175
 Frank LampardWest Ham United, Chelsea, Manchester City175
6Robbie FowlerLiverpool, Leeds United, Manchester City162
7Michael OwenLiverpool, Newcastle United, Manchester United, Stoke City150
8Les FerdinandQueens Park Rangers, Newcastle United, Tottenham Hotspur, West Ham United, Leicester City,Bolton Wanderers149
9Teddy SheringhamNottingham Forest, Tottenham Hotspur, Manchester United, Portsmouth, West Ham United147
10Robin van PersieArsenal, Manchester United140

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor