Kurulduğundan beri yenilmiyorlar

2009 yılında Gaziantep 1. Amatör Lig'de mücadele etmeye başlayan Şahinbey Belediye ve Gençlik Spor, bugüne kadar oynadığı 64 maçın 56'sından galip, 8'inden de beraberlikle ayrıldı.İlk yıl gösterdiği başarıyla Süper Amatör Lig'e çıkan bordo-mavili takım, g

Kurulduğundan beri yenilmiyorlar

2009 yılında Gaziantep 1. Amatör Lig'de mücadele etmeye başlayan Şahinbey Belediye ve Gençlik Spor, bugüne kadar oynadığı 64 maçın 56'sından galip, 8'inden de beraberlikle ayrıldı.

İlk yıl gösterdiği başarıyla Süper Amatör Lig'e çıkan bordo-mavili takım, gelecek yıldan itibaren Gaziantep'i Bölgesel Amatör Ligi'nde temsil edecek. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kurdukları takımın, bugüne kadar oynadığı bütün maçlardan puanla ayrıldığını belirtti.

64 maçın, 56'sından galip, 8'inden de beraberlikle ayrıldıklarını anımsatan Tahmazoğlu, Türkiye'de bir rekora imza attıklarını dile getirdi.

Sezonun bitimine 5 hafta kala şampiyonluğu ilan ettiklerine dikkati çeken Tahmazoğlu, takımlarının gelecek yıl Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele edeceğini ifade ederek, Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor'un BAL Ligi'nde de güzel neticeler alacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Demirbaş ise "2009 yılında başkanım, 'Takımı kur' dediğinde mütevazi bir ekip kurduk. Teklif götürdüğümüz futbolculardan olumlu cevap aldık. 64 maçın 56'sını kazandık, 8'ini de beraberlikle bitirdik. 3 yıldan beri de gol kralı bizim takımımızda" dedi.

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Teknik Direktörü Seçkin Göksel de 3 yıldan beri yenilmeyen takımının önemli bir başarıya imza attığına dikkati çekti.

Fair Play çerçevesinde mücadele ederek bölgesel lige terfi etmeyi hedeflediklerini kaydeden Göksel, şöyle konuştu:

"Bu sezon 21 maç yaptık. 20 galibiyet 1 beraberliğimiz var. 96 gol attık, kalemizde 11 gol gördük. Ligin bitimine 5 hafta kala 61 puanla haftalar önce şampiyonluğumuzu ilan ettik. En yakın rakibimize 21 puan fark attık."

Profesyonel lige çıkmayı istediklerini söyleyen Göksel, profesyonel lige çıkarak, şehrin 3'ncü takım olarak Gaziantep'i temsil etmek istediklerini dile getirdi.

Takımın golcüsü Coşkun Yakar ise yıllarca profesyonel takımlarda top koşturduktan sonra amatörde bir takıma geldiğini ve burada gençlere örnek olmaya çalıştığını belirtti. Son iki sezonu gol kralı olarak bitiren Yakar, bu sezon da ligin en çok gol atan futbolcusu olduğunu, bunun da kendisini mutlu ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler