"Kupayı alıp geldiğimiz zaman..."

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Herkes şunu bilmeli ki; bizim Trabzonspor başkanı olma sebebimiz, emek hırsızlarıyla verdiğimiz mücadelenin ürünüdür. Bizi ondan dolayı Trabzonspor başkanı seçtiler" dedi.Hacıosmanoğlu, Çevre ve Şehircili

"Kupayı alıp geldiğimiz zaman..."

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Herkes şunu bilmeli ki; bizim Trabzonspor başkanı olma sebebimiz, emek hırsızlarıyla verdiğimiz mücadelenin ürünüdür. Bizi ondan dolayı Trabzonspor başkanı seçtiler" dedi.

Hacıosmanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte Feshane Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Trabzon İl Tanıtım Günleri ve Trabzon’un Fethi Etkinliği"nin açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Hacıosmanoğlu, Trabzon'un güçlü bir medeniyete sahip olduğunu belirterek, "Çok daha güçlü olmalıyız. Birbirine sarılarak hem sportif alanda hem hayatın bütün alanlarında. Bu ülkede çok daha farklı yerlerde olabiliriz. Bizi gördükleri yerlerde 'kupamız ne olacak?' diye soruyorlar. Biz de geldiğimiz günden beri o konuyla iligi çalışıyoruz ama bizim içimizde de yaptığımızı anlamayanlar, farklılaştırmaya çalışanlar var. Herkes şunu bilmeli ki; bizim Trabzonspor başkanı olma sebebimiz, emek hırsızlarıyla verdiğimiz mücadelenin ürünüdür. Bizi ondan dolayı Trabzonspor başkanı seçtiler" diye konuştu.

TFF'YE YÖNELİK SERT SÖZLER

Kupa meselesinin kendileri için bir "namus meselesi" olduğunu ifade eden Başkan Hacıosmaoğlu, şöyle devam etti:

"Seçildiğim gün de söyledim, kupayla ilgili bir cümle kurmayacaksınız. Kupayı aldığımız zaman da onun haberini alacaksınız. Fakat art niyetli insanlar bizim başbakanımıza verdiğimiz destekten dolayı, bizi farklı yöne çekmeye çalışıyorlar. Trabzon insanı şunu bilmelidir ki; bu bizim namus davamız, namus borcumuzdur. Her Türk insanı gibi, özellikle de Trabzon insanı 'namus' denildiğinde hayatın bittiğini bilir. Onun için bu bizim namus davamızdır. Biz namus davamızla ilgili gerekeni yaparız, yapamasak da camiadan özür dileyip, evimize gitmesini biliriz. Fakat burada federasyon başkanımla konuştuğum zaman benimle farklı konuşuyor, kameralar karşısında farklı konuşuyor. Hırsızlar ortadadır. UEFA'dan çok ağır bir yazı geleceğini söyledim, gereğini yapın diye, yapmadı, takımlar yandı. Şimdi bugün Federasyona gideceğim 'gereğini yap, yapmazsan FIFA Türk futbolunu yakacak' diye. Futbolun babası UEFA’dır, dedesi de FIFA’dır. Emek hırzısları hala bu ülkede itibar görüyorsa ve gereği yapılmıyorsa o zaman ülkenin ceza alması benim de umrumda olmayacak. Temiz Türk futbolu istiyorsak, gençlerimize örnek olmak istiyorsak bunu kirleten insanları bunun dışına atmak, her namuslu insanın borcudur, bizim de borcumuzdur."

"KUPAYI ALIP GELDİĞİMİZ ZAMAN..."

Türkiye'nin nereden nereye geldiğini herkesin bildiğini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Bu ülkenin başbakanına, bu milletin bir evladı olarak saygı duyuyorum. Ben Trabzonspor başkanıyım diye bunu söylüyor değilim. Daha önce de aynı şeyleri düşünüyordum, şimdi de aynı şeyleri düşünüyorum. Yapılanlar ortada. Ben siyasetçi değilim, siyasete girmek gibi bir düşüncem de yok ama bizim içimizden bunu farklılaştırıp, bizim üzerimize gelenler ahlaksızlık yapıyor. Fakat kupayı alıp geldiğimiz zaman, bize inananlarla Trabzonspor'un menfaatini düşünenlerle beraber sevineceğiz, kendi menfaatlerini düşünenlerle değil" diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, konuşmasının ardından Trabzon’un yöresel yiyecek ve eşyalarının bulunduğu stantları gezdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Trabzon'un marka şehirlerden birisi olduğunu belirterek, "Bu güzel şehri, bu güzel vatana armağan eden büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve bu şehrin yetiştirdiği büyük cihan imparatorlarını rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Böylesine güzide, marka bir şehrin İstanbul'da tanıtımı da büyük bir önem arz ediyor. En iyi şekilde yapılacağına inanıyorum. Trabzonlular ve bu şehrin güzel insanları bu etkinlikte biraraya gelecekler. Bütün bu güçlü markaları oluşturan Trabzonlular'ı yürekten kutlamak istiyorum. Gerçekten Trabzon bütün markalarını bir tarafa bırakıyorum, kıvrak zekasıyla ve çalışkanlığıyla bana göre çok hususi bir şehirdir. Bu şehrin değerli insanlarını yürekten tebrik ediyorum" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında yapılan bin 500 kişilik "kuymak" da ziyaretçilere ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor