Kupanın tarihi 28 Mayıs

3 Temmuz'dan itibaren Türkiye'nin büyük bir enerji kaybına yol açan şike kaosunun biteceği gün, belli oldu: 28 Mayıs 2012... UEFA, Disiplin ve Tahkim etapları da dahil soruşturmanın 28 Mayıs'a kadar tamamlanmasını istedi. Peki neden 28 Mayıs? Çünkü Avrupa

Kupanın tarihi 28 Mayıs

3 Temmuz'dan itibaren Türkiye'nin büyük bir enerji kaybına yol açan şike kaosunun biteceği gün, belli oldu: 28 Mayıs 2012...

 

UEFA, Disiplin ve Tahkim etapları da dahil soruşturmanın 28 Mayıs'a kadar tamamlanmasını istedi. 

Peki neden 28 Mayıs? Çünkü Avrupa kupalarına katılan takımlar, UEFA statüleri gereği, Avrupa futbolunun patronuna şike ve dopinge karışmadığına dair temiz kağıdı göndermek zorundalar.

 

PLAY-OFF SONRASINA KALDI

Türkiye'de Play-Off 13 Mayıs'ta sona erecek. Futbol Federasyonu, UEFA'ya 21 Mayıs'ta hangi Türk takımının hangi Avrupa kupasına katılacağının listesini gönderecek.

28 Mayıs'ta kulüpler, UEFA'ya şike, doping gibi konularda kural dışı bir eyleme katılmadığına dair temiz kağıdı verecek.

Böylece TFF'nin Play-Off'tan önce değil, Play-Off sonrasına kadar Disiplin ve Tahkim süreçlerini tamamlaması için zamanı olacak.

 

SÜRATLE KARAR ALINSIN

Genel Sekreter Gianni Infantino, UEFA'nın ne zaman devreye gireceği sorulunca dün resmi tarihi açıkladı: 

'En son kulüpler UEFA şampiyonası için kayıtlarını yaptırdılar. Disiplin soruşturması ayrı, cezai kovuşturma ayrıdır. 

Her kulüp UEFA şampiyonasına katılmak istiyor. Her kulüp bir deklarasyon imzalamalı şikeye bulaşmadığını teyit eden. Herhalde son tarih bu olabilir. 

Sporda kimseyi hapse atmazsınız, bir disiplin yaptırımı uygularsınız. Cezai kovuşturma yıllar sürebilir. Sporda disiplin soruşturması süratle tamamlanır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler