Kupa'da üçüncülük Gana'nın

Stat: Türk Telekom Arena Hakemler: Sandro Ricci, Alessandro Rocha, Emerson de Carvalho (Brezilya) Gana: Ofori, Addico (Dk. 46 Nketiah), Lartey, Attamah, baba, Odjer (Dk. 64 Anaba), Aboagye, Salifu, Acheampong, Ashia (Dk. 82 Narh), Assifuah Irak: Mohammed

Kupa'da üçüncülük Gana'nın
Stat: Türk Telekom Arena
 
Hakemler: Sandro Ricci, Alessandro Rocha, Emerson de Carvalho (Brezilya)
 
Gana: Ofori, Addico (Dk. 46 Nketiah), Lartey, Attamah, baba, Odjer (Dk. 64 Anaba), Aboagye, Salifu, Acheampong, Ashia (Dk. 82 Narh), Assifuah
 
Irak: Mohammed Hameed, Ali Faez, Mustafa Nadhim, Ali Adnan, Dhurgham İsmael, Humam Tareq, Saif Salman, Mahdi Kamil (Dk. 55 Farhan Shakor), Ammar Abdulhussein (Dk. 69 Ihab Kadhim), Jawad Kadhim (Dk.79 Mohammed Jabbar Shwkan), Mohanad Abdulraheem
 
Goller: Dk. 35 Attamah, 45+1 Assifuah, Dk. 78 Acheampong (Gana)
 
Ali Sami Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada Gana'nın gollerini 35. dakikada Joseph Attamah, 45+1. dakikada Ebenezer Assifuah ve 78. dakikada Frank Acheampong kaydetti.
 
Karşılaşma maçı öncesi FIFA Asbaşkanı ve Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Başkanı Issa Hayatou, UEFA Asbaşkanı, FIFA İcra Kurulu Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF 2. Başkan Vekili ve Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, sahaya çıkarak her iki milli takım oyuncuları ve teknik heyetlere başarı diledi.
 
1. dakikada Mohanad Abdulraheem'in pasıyla soldan ceza sahasına gire Ammar Abduhussein'in şutunda, kalecinin çeldiği topu daha sonra savunma uzaklaştırdı.
30. dakikada Ashia'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Assifuah'ın gelişine şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.
 
35. dakikada Gana, Irak karşısında öne geçmeyi başardı. Soldan Ashia'nın kullandığı kornerde, ön direkte iyi yükselen Attamah, kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0.
 
45+1. dakikada Gana, Irak karşısında farkı 2'ye çıkardı. Ashia ile gelişen atakta savunmaya çarpan top, ceza sahası içine Assifuah'ın önünde kaldı. Şık bir çalımla rakibini geçerek önünü boşaltan Assifuah'ın dar açıya rağmen sağ çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0.
 
Gana, ilk yarıyı 2-0 önde tamamlayarak Irak karşısında önemli bir skor avantajıyla soyunma odasına gitti.
 
68. dakikada Farhan Shakor'un pasıyla soldan ceza sahasına giren Ammar Abdulhussein'in şutunda, top yandan az farkla auta çıktı.
 
77. dakikada soldan çalımlara Gana kalesine kadar gelen Acheampong'un çaprazdan sert şutunda, kaleciyi de geçen topu çizgi üzerinde Dhurghma Ismael çıkarttı.
 
78. dakikada Acheambong, Gana'yı 3-0 üstünlüğe taşıdı. Aboagye'nin orta sahadan derinlemesinde pasında Irak savunmasının arkasına sarkan Acheambong, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-0.
 
Karşılaşmanın kalan bölümünde her iki takım da skor üretemedi ve müsabaka Gana'nın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Gana U20 Dünya Kupası'nı üçüncü olarak tamamladı. Turnuvanın sürpriz takımı Irak ise dördüncü oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler