Kupa kralı ligden ihraç edildi

2012 yılı ekonomik krizin patlama yaptığı yıl oldu. Dünyanın en büyük ülkeleri birer birer batağa saplandı. Çöküş elbette futbola da yansıdı. Büyük başarılar yaşamış takımların mali kriz içine girmesi alışılan bir durum oldu. İspanya futbolunun simgelerin

Kupa kralı  ligden ihraç edildi

2012 yılı ekonomik krizin patlama yaptığı yıl oldu. Dünyanın en büyük ülkeleri birer birer batağa saplandı.

 

Çöküş elbette futbola da yansıdı. Büyük başarılar yaşamış takımların mali kriz içine girmesi alışılan bir durum oldu. İspanya futbolunun simgelerinden Valencia, Yunanistan'ın lokomotif takımı Panathinaikos, Türkiye'nin 4 büyüğünden biri Beşiktaş ve son olarak İskoçya devi Glasgow Rangers mali açıdan çok zor günler geçiriyor. 

 

54 şampiyonlukla dünyanın en çok şampiyonluğa sahip ekibi Rangers, 134 milyon pound borcu nedeniyle İskoç Birinci Ligi'nden kulüpler birliği kararıyla ihraç edildi. Rangers'ın ligde kalmak için 8'e 4 çoğunluğa ihtiyacı vardı.

 

Ancak 7 kulüp aleyhte oy kullandı. Taraftarlar tarafından "düşman" olarak tabir edilen ezeli rakip Celtic'ten ise Rangers'ın kalması yönünde oy çıktı. İskoç ekibinin ikinci ligde mi yoksa üçüncü ligde mi mücadele edeceği şimdilik belirsiz. 

 

River Plate de düşmüştü 

Arjantin'in en önemli takımlarından River Plate de geçtiğimiz yıl küme düşerek şok yaşatmıştı. Orada da ezeli rakip Boca Juniors kanadının tepkisi şaşırtıcı olmuştu. Taraftarlar "River düştüğü için üzgünüz" demişlerdi. 

 

Manchester bile krizde 

Dünyanın sayılı kulüplerinden Manchester United, borç batağından kurtulmak için hisselerini Singapur borsasından alarak New York borsasında satışa çıkardı. Ancak ekonomi uzmanları 423 milyon sterlin (Yaklaşık 1.2 milyar lira) borcu olan kulübün bu hamlesinin çok etkili olmayacağını söylüyor. 

 

Kulüp, 2005 yılından bu yana ABD'de spor yatırımlarında önde gelen milyarderlerden Glazer ailesi tarafından yönetiliyor. Ailenin, aynı zamanda Amerikan futbolunun önde gelen takımlarından Tampa Bay Buccaneers'ın da sahibi olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler