Kupa Kavgasında Yeni Sayfa

Trabzonspor, şike davasının sonucuna göre Futbol Federasyonu'ndan 2010-2011 şampiyonluğunun kendilerine verilmesini talep ederken yerel bir gazete, kuşe kağıda basılı, "2010–2011 sezonu Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor" posteri verdi.  "HAKKIMIZ OLAN KUPAY

Kupa Kavgasında Yeni Sayfa

Trabzonspor, şike davasının sonucuna göre Futbol Federasyonu'ndan 2010-2011 şampiyonluğunun kendilerine verilmesini talep ederken yerel bir gazete, kuşe kağıda basılı, "2010–2011 sezonu Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor" posteri verdi. 

 
"HAKKIMIZ OLAN KUPAYI VERİN" BAŞVURUSU 
 
İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Temmuz 2011'de başlayan şike soruşturması hakkındaki kararını geçtiğimiz temmuz ayında açıklamış, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere bir çok kişiye çeşitli cezalar vermişti. Mahkemenin bu kararının ardından 2010–2011 sezonunun şampiyonu olarak kendilerinin tescil edilmesini ve hakları olan kupanın verilmesini isteyen Trabzonspor yönetimi, Futbol Federasyonu'na yazı yazmış, ancak "ret" cevabı almıştı. 
 
İNTERNET SİTESİNDE "ŞAMPİYON TAKIMIMIZ" YAZISI 
 
Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) hakkını arayacağını açıklayan Trabzonspor, pazartesi akşamı oynanan Fenerbahçe maçından önce çıkış yaptı. Trazbonspor, kulübün internet sitesi www.trabzonspor.org.tr'de yayınladığı haberlerin girişine, "2010–2011 sezonu şampiyonu takımımız" ifadesini koymaya başladı. Bu ifade maçtan sonraki günlerde de "şampiyon takımımız" olarak devam etti. 
 
"FORMALARIMIZ TERTEMİZ" TİŞÖRTÜ 
 
Ayrıca bordo mavili ekibi İstanbul'da karşılayan taraftarlar, otobüsün önüne, "2010–2011 Şampiyonu Trabzonspor" pankartı astılar. Trabzonspor kafilesi, kalacakları otellerine bu pankartla gitti. Trabzonsporlu futbolcuların da 0-0 sona eren maçtan sonra yayıncı kuruluşun röportajlarına, "Formalarımız tertemiz" yazılı tişörtlerle çıktığı dikkati çekti. 
 
SON OLARAK POSTER 
 
Taraftarlar da Trabzonspor'un bu hamlelerinde kulübe destek verdi. Yerel Karadeniz'den Günebakış Gazetesi ise bugün kuşe kağıda basılı, "2010–2011 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor" posteri verdi. Teknik direktör Şenol Güneş'in yanı sıra 2010–2011 sezonunda forma giyen Jaja, Burak Yılmaz, Giray, Egemen, Umut, Onur, Selçuk, Serkan, Camle, Colman ve Yattara'nın bulunduğu 11'in fotoğrafının basılı olduğu poster taraftarlardan büyük ilgi gördü. 
 
YENER: "MAHKEME KARARLARININ UYGULANMASINI İSTİYORUZ" 
 
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, federasyona ligin kendi isimlerine tescilini istedikleri yazının yönetim kuruluna dahi götürülmeden genel sekreter imzasıyla reddedildiğini hatırlatarak şunları söyledi: 
 
"Federasyona yazdığımız yazının yönetim kurulunda görüşülmesi lazım. Trabzonspor, bu yazıyı Futbol Federayonu Başkanlığı'na yazdı. Bununla ilgili yönetim kurulu kararını bildirmeli. Bunun ardından gerekirse Tahkim'e gideceğiz, daha sonra başvuracağımız diğer yerler de var. Hem Trabzonspor'un şampiyonluğunun tescili, hem de Trabzonspor'un kaybettiği ekonomik kayıpların tazmini olmak üzere 2 ayrı hukuki süreç işleyecek." 
 
Hasan Yener, son olarak, "Mahkeme, 11 maçta şike ve teşvik yapıldığını karara bağlamış. Mahkeme kararlarını uygulamamak suçtur" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler