Küme düşme kaldırılacak mı?

Kulüpler Birliği toplantısında, iddianamede ismi geçen 7 kulüp temsilcisinin çok önemli bir öneride bulunduğu bildirildi.Buna göre, şike ve teşvik iddialarına karıştığı iddia edilen kulüpler, Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir’in önderliğinde, talimatn

Küme düşme kaldırılacak mı?

Kulüpler Birliği toplantısında, iddianamede ismi geçen 7 kulüp temsilcisinin çok önemli bir öneride bulunduğu bildirildi.

Buna göre, şike ve teşvik iddialarına karıştığı iddia edilen kulüpler, Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir’in önderliğinde, talimatnamenin ‘müsabaka Sonucunu etkileme’ ile ilgili 58 Madde’sinde değişikliğe gidilerek, küme düşme cezasının kaldırılmasını istedi. Yapılacak değişiklikle küme düşme cezası kaldırılacak, bunun yerine cezanın içeriği gözönüne alınılarak puan silme cezası verilecek. Yasanın Köşk’e gönderilmesi sürecinde ortak hareket eden 18 Süper Lig kulübünün güç birliği yaparak bu kararı da beraberlik içerisinde onaylanmasının istendiği, ancak bazı Süper Lig kulüplerinin temsilcilerinin, kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet vermemek için öneriye sıcak bakmadığı bildirildi.

Demirören’den destek

Kulüpler Birliği başkanlığını yürüten Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in ise, “Kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek dahi olsa talimat değişikliği için biran önce çalışmalara başlamalıyız. Cezalar şike için, şikeye teşebbüs için, teşvik için ve teşvik primine teşebbüs için ayrı ayrı olmalı. Türkiye Futbol Fedrasyonu’nun da sıkıntı çekmemesi için birlik halinde hareket ederek, bunu kamuoyunun gündemine taşımalıyız” diye konuştuğu bildirildi.

Değiştirilmesi planlanan

MADDE 58: MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEME

1. Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de bu kapsamdadır.

2. Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.

3. İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.

4. Anılan yasağın hakemler tarafından ihlali halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor