Kulüpler Birliği'nden krizlik karar

Kulüpler Birliği tartışmalı prim sistemi kararına imza atmak üzere... Anadolu kulüpleri alınacak dış saha ve iç saha galibiyetleri için futbolcu primlerine standart getirmeyi planlıyor. 4 Büyükler’in dışında yer alan birlik üyelerinin alacağı karar, işin

Kulüpler Birliği'nden krizlik karar

Kulüpler Birliği tartışmalı prim sistemi kararına imza atmak üzere... Anadolu kulüpleri alınacak dış saha ve iç saha galibiyetleri için futbolcu primlerine standart getirmeyi planlıyor. 4 Büyükler’in dışında yer alan birlik üyelerinin alacağı karar, işin futbolcu boyutu düşünülünce tartışma yarattı. Belli standardın getirilecek olması yeşil sahanın emekçileri açısından adil gibi gözükmedi...

Süper Lig kulüpleri başkanları dün İstanbul’da Kulüpler Birliği toplantısında Vakıf Başkan Yardımcısı ve Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Süper Lig kulüpleri olarak prim sistemine standart getirmek istediklerini ama ilk teklifte henüz uzlaşmaya varamadıklarını söyledi. Hoşcan’ın iç saha galibiyetleri için futbolculara 4 bin TL, dış saha galibiyetlerine ise 6 bin TL verilmesi önerisi olumlu karşılanırken, konunun önümüzdeki toplantılarda ele alınacağı belirtildi.

"YASAK KALKSIN"

Hoşcan, deplasman yasağının kalkmasını istediklerini de vurgularken, F.Bahçe ile G.Saray arasında oynanan Süper Kupa finalindeki duyarlılığın milat olması gerektiğinin altını çizdi. Başkanlardan, İlhan Cavcav (G.Birliği ve Kulüpler Birliği Başkanı), İbrahim Hacıosmanoğlu (Trabzon), Mecnun Otyakmaz (Sivas), Hüseyin Eryüksel (Akhisar), Gültekin Gencer (Antalya) ve Mustafa Yolbulan’ın (Karabük) katıldığı toplantıda, 6222 sayılı yasaya ilişkin cezaların işleme koyulup konulmayacağı ve tribünden yükselecek siyasi tezahüratlar için alınacak önlemler de masaya yatırıldı.

"ÖNCE AHLAK GEREKLİ"

İbrahim Hacıosmanoğlu, 6222 sayılı kanunun yürürlüğe konulması için önce adaletli ortamın sağlanması gerektiğini ifade ederek “Şampiyon olmak için her yolu deneyenlere 6222 sayılı kanun değil, hangi kanunu çıkartırsanız çıkartın etkili olmaz. Önce ahlak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor