Kulüpler Birliği Karar Aldı

Radisson SAS Oteli'nde yapılan ve yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası açıklamada bulunan Canaydın, olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını belirterek, ''Kulüpler Birliği Vakfı, ekim ayı içinde olağanüstü genel kurul yaparak, futbolun yapılanmasındaki

Kulüpler Birliği Karar Aldı


Radisson SAS Oteli'nde yapılan ve yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası açıklamada bulunan Canaydın, olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını belirterek, ''Kulüpler Birliği Vakfı, ekim ayı içinde olağanüstü genel kurul yaparak, futbolun yapılanmasındaki ilk adımı atacaktır'' dedi.

Canaydın, Futbol Federasyonu yönetimiyle bir görüşme yapacaklarını da kaydederek, ''Birliğimiz, kulüplerin taleplerini iletmek üzere Futbol Federasyonu'ndan, 24 Eylül'de bir toplantı talebinde bulunacaktır. Bu toplantıdan sonra sayın bakanımızla bir görüşme talep edilecektir. Görüşmede, yeni hazırlanacak 3813 Sayılı Kanun'da yapılacak değişiklikler ve diğer sorunlarımız arz edilecektir'' diye konuştu.

Özhan Canaydın, yeni bir yayıncı kuruluşun teklifte bulunmasını da hatırlatarak, şunları söyledi: ''Kulüplerin ciddi maddi sıkıntıları bulunmaktadır. Bu sıkıntıların yeni kaynaklarla giderilmesi konusu tartışılıp çare aranırken, yeni bir yayıncı kuruluş, kulüplerin menfaatine teklifte bulunmuştur. 24 Eylül'de Futbol Federasyonu ile yapılacak toplantıda, bu olayın hassasiyetle üzerinde durulacaktır. Bu arada, spordan sorumlu sayın Devlet Bakanımıza yeni görevinde başarılar dileriz.''

Özhan Canaydın, açıklamasını okurken, ''Bu bir basın bültenidir, haberiniz olsun'' dedi. Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına Galatasaray Kulübü Başkanı da olan Canaydın'ın yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanlar Ali Koç ve Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu ile Turkcell Süper Lig'de bulunan diğer kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantıda yer almayan Gaziantepspor'un, Fenerbahçe Kulübü'ne vekalet verdiği, Bursaspor ve Denizlispor'dan ise hiçbir temsilcinin toplantıya katılmadığı bildirildi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler