KTÜ'lü öğrencilerden protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) eğitim gören bir grup öğrenci kent merkezinde bulunan bir banka önünde toplanarak harc zammı ve alt sınıftan ders alan öğrencilerden alınan harc bedellerini protesto etti.Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr

KTÜ'lü öğrencilerden protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) eğitim gören bir grup öğrenci kent merkezinde bulunan bir banka önünde toplanarak harc zammı ve alt sınıftan ders alan öğrencilerden alınan harc bedellerini protesto etti.
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan’ın, alt sınıftan dersi olan öğrencilerden alınan zamlı harçların iade edileceğini açıklamasının ardından, KTÜ’de öğrenim gören bir grup öğrenci KTÜ yönetiminin bu uygulamayı yürürlüğe sokmadığı gerekçesiyle bir basın açıklaması düzenlediler.
Harçların alındığı banka önünde toplanan yaklaşık 20 öğrenci, ellerinde ‘Yolunacak kaz değil öğrenciyiz’, ‘Zamlar geri çekilsin’, ‘Eğitim hakkı engellenemez’, ‘Eğitim hamsi değil ki satılsın’, ‘Parasız eğitim hakkımız’ yazılı dövizlerle üniversite tarafından alınan zamlı harcları protesto ettiler.
Grup adına açıklama yapan KTÜ öğrencisi Hamza Anlayış, “YÖK başkanının yaptığı açıklamada harc zamlarının geri alınacağı belirtilmiş ama bu sadece lafta kalmıştır. Okulu uzatmayan, sadece alttan ders alan herkes fahiş ücretleri ile karşı karşıya kalıyor. Bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi ve bir çok üniversite bu uygulamayı geri almamıştır” dedi.
Eğitimin her geçen gün piyasalaştığını dile getiren Anlayış “Kimse eğitim ve öğrenim hakkından mahrum bırakılamaz. Paramız olmadığı için eğitim hakkımız elimizden alınmasın. Bu zamlar derhal geri çekilsin. Parasız eğitim haktır. Ve eğitim hakkımızı engelleyen bu zamlar geri alınmalıdır. KTÜ yönetimi bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır” diye konuştu. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Öte yandan KTÜ yönetimi öğrencilerin iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, konu hakkında YÖK tarafından kendilerine resmi bir yazı gelmediğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler