KTÜ'de sevinç ve tepki

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) geçen yıl Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın maddi yetersizliği gerekçe göstererek iptal ettiği şenlikler Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç’ın el atmasıyla bu yıl yeniden yapılacak.Rektör Baykal’ın maddiyatı gerekç

KTÜ'de sevinç ve tepki

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) geçen yıl Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın maddi yetersizliği gerekçe göstererek iptal ettiği şenlikler Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç’ın el atmasıyla bu yıl yeniden yapılacak.

Rektör Baykal’ın maddiyatı gerekçe göstererek iptal ettiği şenliklerin bakanlık bütçesinden karşılanacağının açıklanmasının ardından KTÜ’de öğrenim gören öğrenciler bu gelişmeyi sevinçle karşıladı.

Konuyla ilgili Haber61’e konuşan öğrenciler şenliklerin yapılacak olmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını söylerken daha önceki sene şenliklerin iptal edilmesine de tepki gösterdi.

İşte KTÜ’lü öğrencilerin şenliklerle ilgili görüşleri;

-Şenlikler üniversite için gerekli midir? sorusuna öğrenciler Üniversitenin, her türlü sosyalleşmenin, sanat, müzik organizasyonun yapılması gereken bir yer olduğu için üniversitenin organizasyon kabiliyetini bu tür etkinlikler geliştirdiğinin önemini belirttiler. Yapılan etkinlikler, şenlikler sadece öğrenciler için önemli değil aynı zamanda üniversitenin prestiji içinde çok önemli olduğunun üstünde durdular.

-Geçen yıl şenliklerin iptal edilme sebebi olarak üniversitenin çektiği maddi sıkıntıyı mı görüyorsunuz sorusuna ise İkinci öğretimlerden alınmaya devam edilen harçlar sayesinde üniversitenin ciddi anlamda maddi sıkıntı çektiğini düşünmediklerini, rektörün gerekçe olarak maddiyatı göstermesini komik bulduklarını ifade ettiler.

-Size şenliklerinin yapılmamasının nedeninin maddi sıkıntı olmadığını düşündüren nedir diye sorduğumuzda Şenliklerin iptal edilme sebebinin sadece maddiyat olmadığını, üniversite bünyesinde genel disiplinin sağlanamamasını, ortamda alkolün fazla olmasını, öğrenci olmayanların katılmasını ve en önemlisi rektörün bu tür etkinlik anlayışı düşüncesine kapalı olması gibi gerekçeleri gösterdiler. Şenlik alanında gece 23.00’dan sonra oturulmasının yasaklanmış olmasını örnek gösterdiler.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler