"Körsün, maça giremezsin!"

Pazar'dan kalkıp Trabzonspor'un bütün maçlarını izlemeye Avni Aker Stadı'na giden görme engelli Ramazan'a, 'Körsün, maça giremezsin' dediler Rize’nin Pazar ilçesinden kalkıp Avni Aker Stadı’nda gönül verdiği takımı Trabzonspor’u desteklemek için maça gide

"Körsün, maça giremezsin!"

Pazar'dan kalkıp Trabzonspor'un bütün maçlarını izlemeye Avni Aker Stadı'na giden görme engelli Ramazan'a, 'Körsün, maça giremezsin' dediler

 

Rize’nin Pazar ilçesinden kalkıp Avni Aker Stadı’nda gönül verdiği takımı Trabzonspor’u desteklemek için maça giden Kamu Yönetimi mezunu görme engelli Ramazan Dursun, görevlilerin akıl almaz tavırları karşısında şaşkına döndü.

 

Trabzonspor’un içerdeki bütün maçlarını sorunsuz şekilde izlemek üzere Avni Aker’e gittiklerini, ancak Kayseri maçı öncesinde kendilerine engel çıkarıldığını belirterek, “Ben koyu bir Trabzonsporluyum ve gönül verdiğim takımı her ne kadar göremesem de onu gönlümde gönül ışıklarımla beraber hissetmekteyim. Sürekli Trabzonspor’un maçlarına gidiyorum. Ancak Trabzonspor’un Kayserispor ile oynadığı maçta farklı bir uygulamayla karşılaştık. Biz engelli kapısından maça giriyoruz. Kapıdaki görevli, ‘amalar maça giremez’ dedi. Nedenini sorduğumuzda ise bize talimat olduğunu söylediler. Biz ne kadar kör isek de aptal değiliz. Bu talimatın gösterilmesini istedik. Ama gösteremediler.” dedi.

 

Rize Pazar’dan kalkıp gönül verdiği Trabzonspor’un maçlarını izlemeye gittiği statta karşılaştığı tavrın rahatsız edici olduğunun altını çizen Ramazan Dursun, “Biz 3–5 tane kör, maça gelip de olay mı çıkardık? Bizim, gönül verdiğimiz takımımız Trabzonspor’un maçlarına gitmek en doğal hakkımız değil mi? Trabzon’daki bütün duyarlı yöneticilere sesleniyoruz. Lütfen zaten 3–5 tane görme engelli maça geliyor. Bizi de maça alın. Engelli kapısından içeri girip efendi bir şekilde maçımızı izliyoruz. Bize 5. sınıf insan muamelesi yapılmasın. Size 3–5 görme engelli mi yük oluyor? Eğer yük olacaksak biz Trabzonspor formasını çıkaralım.” şeklinde konuştu.

 

Şimdiye kadar hiçbir engel çıkarılmadığını ve ilk kez Kayseri maçında böyle bir uygulamaya maruz kaldıklarını söyleyen Ramazan Dursun, “Ben çok üzüldüm, duygulandım. Başka bir takımın taraftarı olsaydım bu kadar üzülmezdim. Ben Trabzonsporluyum. Sadri Şener Başkanımızdan eğer böyle bir yönetmelik varsa bunun düzeltmesini istiyorum. Lütfen bütün diğer engelli kardeşlerimiz maçlara sorunsuz şekilde girerken biz görme engellilere neden böyle bir uygulama yapılmak isteniyor. Antidemokratik bir ayrımcılık yapılıyor. Bundan sonra, içerdeki 5 maça ben bir daha gittiğimde böyle problemlerle karşılaşmak istemiyorum. Sadece ben değil diğer görme engelli arkadaşlarım da aynı sorunu yaşıyoruz. Lütfen buna bir son verilsin.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Pazar53.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor