Kore Gazilerine onur belgesi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi'nde düzenlenen törende konuşan Bae, Güney Kore ile Türkiye (A) Milli Takımı arasında bu akşam oynanacak maç nedeniyle Trabzon'da bulunduklarını belirtti. Türkiye'nin Kore Savaşı'nda kendilerine olan katkısını

Kore Gazilerine onur belgesi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi'nde düzenlenen törende konuşan Bae, Güney Kore ile Türkiye (A) Milli Takımı arasında bu akşam oynanacak maç nedeniyle Trabzon'da bulunduklarını belirtti.

Türkiye'nin Kore Savaşı'nda kendilerine olan katkısını unutmadıklarını ifade eden Bae, ülkelerinin gelişiminde, savaşta şehit ve gazi olan Türk askerlerinin de payı olduğunu anlattı.

İki ülke arasındaki dostluğun gelecek yıllarda daha da gelişeceğine dikkati çeken Büyükelçi, ''Ülkelerimiz spor, politika, ekonomi gibi pek çok alanda dostluk örneği sergilemekte. Bu akşam yapılacak maç da bunun bir göstergesi. Bu maç Trabzon açısından da önemli. Çünkü maçı Güney Kore televizyonları da canlı yayımlayacak. Trabzon ülkemizde de tanınacak'' dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Seyyah Sağıroğlu da Kore Cumhuriyeti'nin Türkiye'ye büyük önem verdiğini dile getirerek, ''Bizlerle irtibatı hiç kesmediler. Şubemize katkıları oldu. Gazilerimizi de madalyalarla taltif ediyorlar'' diye konuştu.

Daha sonra Büyükelçi Bae, Trabzonlu Kore gazisi Yusuf Ziya Uzun'a savaşa katılım madalyasını ve onur belgesini takdim etti. Vefat eden gazi Ahmet Söz'ün madalyası ve belgesi eşi Seyhan Söz'e, gazi Murat Çiçekdal'ın madalya ve belgesi de hastanede tedavi görmesi nedeniyle bir yakınına verildi.

Güney Kore Büyükelçilik Müsteşarı Dong-Woo Cho'nun da katıldığı törende Sağıroğlu'na Güney Kore bayrağı armağan edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler