Konyaspor'un cezası kesinleşti!

Konyaspor'un ihmali pahalıya mal oldu…  FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından futbolcuları Milos Mihajlov'a zamanında ödenmeyen 145 bin avroluk borç yüzünden 3 yıl sonra iki dönem transfer yasağı alan ve şok olan Konyaspor'a bir kötü haber de CAS'tan ge

Konyaspor'un cezası kesinleşti!

Konyaspor'un ihmali pahalıya mal oldu…  FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından futbolcuları Milos Mihajlov'a zamanında ödenmeyen 145 bin avroluk borç yüzünden 3 yıl sonra iki dönem transfer yasağı alan ve şok olan Konyaspor'a bir kötü haber de CAS'tan geldi. TFF nezdinde bu transfer yasağına karşılık girişimlerde bulunan ve iki hafta önce "FIFA'nın verdiği transfer yasağının kaldırılması için" CAS'a başvuran yeşil-beyazlı kulübün bu talebi bu sabah gerçekleşen duruşmalı toplantının ardından reddedildi.

CAS'ın kararıyla birlikte Konyaspor'a FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun verdiği "iki dönem transfer yasağı" kararı kesinlik kazanmış oldu. CAS'ın kararı bugünkü toplantının ardından futbolcunun avukatı Mehmet Aygün'e bildirildi. FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun oyuncu ve vekilinin bu konuda talebi olmamasına karşılık bu şekilde bir tarihi karar aldığı ortaya çıktı.

FIFA, 19 Mayıs'ta aldığı bu kararla ilgili Konyaspor'a tazminatıyla birlikte 450 bin avro ödemesi için bir aylık süre verdi. CAS başvurusundan dolayı henüz bu parayı ödemeyen Konyaspor üç gün içinde 450 bin avroyu futbolcuya ödemek zorunda. Aksi takdirde Konyaspor bu defa FIFA Disiplin Kurulu'na sevk edilerek altı puan silme veya bir alt kümeye düşürülme cezası ile karşı karşıya kalacak.

Bu arada Sporx FIFA'nın Konyasporlu eski futbolcu Milos Mihajlov için verdiği şok kararı ele geçirdi. Böylece transfer yasağı ile ilgili alınan kararın şu ana kadar Türkiye'ye yanlış aksettirildiği ortaya çıktı. Bugüne kadar Konyaspor'un FIFA'dan aldığı transfer yasağı kamuoyuna "Konyaspor'a 2 yıl transfer yasağı" şeklinde duyurulmasına rağmen bunun doğru olmadığı, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun bu konuda verdiği kararın 7. Maddesinde "gelecek iki transfer dönemini (arka arkaya) kapsayacak şekilde herhangi bir yerli ve yabancı oyuncu transfer edemeyecek" şeklinde olduğu ortaya çıkmış oldu. Buna göre Konyaspor bu sezon başı ve ligin devre arasında hiçbir yerli ve yabancı transferi yapamayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor