Kocaelispor tesisleri otel oldu

   Spor Toto 3. Lig takımlarından Kocaelispor için çok büyük öneme sahip olan Sefa Sirmen Tesisleri artık otel olarak kullanılacak.  Yıllar önce Kocaelispor'un kullanması amacıyla Kocaeli Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan, Yeşil-Siyahlı kulübün başarıdan

Kocaelispor tesisleri  otel oldu

 

  Spor Toto 3. Lig takımlarından Kocaelispor için çok büyük öneme sahip olan Sefa Sirmen Tesisleri artık otel olarak kullanılacak.

 

 

Yıllar önce Kocaelispor'un kullanması amacıyla Kocaeli Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan, Yeşil-Siyahlı kulübün başarıdan başarıya koştuğu dönemlerde Türkiye'ye model olan "KEV Sefa Sirmen Tesisleri", belediye, kulüp ve Vakıf arasındaki anlaşmazlık sonucu şahsa kiralanarak otele dönüştürüldü.

Şu anda Türkiye 3. ligi'nde mücadele verecek olan Kocaelispor Külübü futbolcuları ise 80. li yıllardaki gibi boş bulduğu sahalarda antrenman yapıyor.

 

TESİSLERLE BİRLİKTE BAŞARI DA GELDİ

 

Muharrem Eskiyapan'ın başkanlığında 51 kişiyle kurulan Kocaeli Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan ve temeli de 1989 yılında dönemin başbakanı Süleyman Demirel tarafından atılan KEV Sefa Sirmen Tesisleri, o yıllarda Türkiye'ye örnek olmuştu. Tesis bitene kadar karlalarda, sanayi kuruluşlarının küçük sahalarında antrenman yapan Kocaelispor tesis bitince buraya yerleşmiş, art arda başarılar da gelmeye başlamıştı.

 

Kocaelispor 1990'yı yıllarda bir anda Türkiye'nin en gözde kulüplerinden biri haline geldiği gibi şampiyonluk mücadelesi vermiş, başta Mustafa Denizli olmak üzere birçok yerli ve yabancı teknik adam görev almış, Bülent Uygun, Saffet Sancaklı, Faruk Yiğit, Halil İbrahim gibi yerli oyuncuların yanı sıra birçok yabancı oluncu da burada yıldızlaşmıştı.

 

GERİLEME DÖNEMİ

 

17 Ağustos Marmara Depremi'nin merkez üssünün Kocaeli olması, ayrıca Sefa Sirmen'in de TBMM'ye girmesi nedeniyle bocalama dönemine giren Kocaelispor'da düşüş başladı. Bir ara düştüğü Birinci Lig'den tekrar Süper Lig'e yükselmesine rağmen burada ancak bir yıl kalabilen Körfez ekibi önce ikinci lige, geçtiğimiz sezon da Türkiye 3. Ligi'ne düştü. Faiziyle 50 milyon TL'yi aşan borçları nedeniyle transfer de yapamayan körfez ekibi lige 17-18 yaşındaki gençlerle devam etmek zorunda bırakıldı.

 

Bu arada tesislerin girişindeki "Sefa Sirmen" adı da kaldırıldı.

 

KULÜP KAPATILACAKTI

 

Büyükşehir Belediyesi'nin ve sanayicilerin de desteğini çektiği Kocaelispor'un kapatılmasına, yerine Körfez İlçesi'nin takımı olan Körfez F.K.'ye destek verilerek onunla devam edilmesi düşünüldü. Bu amaçla, geçtiğimiz sezon öncesinde kapısına kilit vurulmak üzereyken Orhan Görsen başkanlığında easki futbolculardan oluşan yönetim tarafından son arda liste hazırlanarak kapatılmaktan kurtarılan Kocaelispor'da borçlar nedeniyle transer yapılamadı. Takım, 2. lig'de "Liseliler takamı" olarak da anılan 1-18 yaş grubu genç takım oyuncularıyla mücadele etti. Gol yeme rekaru da kıran Kocaelispor 3. lige düştü.

 

TESİSLER HARABEYE DÖNDÜ

 

Sefa Sirmen'in başkanlığını yaptığı Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV) ile tesislerin basraflarını karşılayan Büyükşehir belediyesi arasındaki anlaşmanın daha önce sona ermesi nedeniyle doğalgazı, elektriği, suyu kesilen tesisler terkedildi, bina, salon, 2 adet futbol sahası harabeye döndü. Sulanamayan çimler kurudu. Kocaelispor da İzmit'teki Vinsan tesisleri'nin bulunduğu alandaki sahada antrenman yapmaya başladı.

 

KİRAYA VERİLDİ

 

Kocaeli Eğitim Vakfı, atıl durumdaki tesisleri kurtarmak için bu kez oranını otel ve spor kompleksi olarak değerlendirilmesi amacıyla ihale açtı. Tesislerin durumu nedeniyle gaze ilanlarına rağmen ihaleye bir tek, aynı zamanda KocaelispoR7un eski yöneticilerinden olan turizmci kadir Kurt girdi. Kurt tesislerde genel temizlik, binanın iç ve dış onarımlarını yaparak önce tesis binasını otel haline getirdi. Spor Tesislerinin de yeniden çimlendirilmesi ve kamp yapmak isteyen futbol kulüplerinin hizmetine sunabilmek için yeniden çimlendirme başlattı.

 

GRAND KÖRFEZ HOTEL OLDU

 

Grand körfez Hotel adını alan ve Şu anda Buz hakeyi Milli Takımı'nın kamp yaptığı, 50 civarında odası bulunan tesisler ayrıca dinlenmek için gelen müşteri kabulüne de başladı.

 

Tesisleri 10 yıllığına kiralayan Kadir Kurt, Kocaelispor Kulübü'nde kendisinin uzun yıllar yöneticilik yaptığını, kulübün bugünkü durumunun herkesi üzdüğünü belirterek, "Bu tesisler vakfa ait olduğu için kiracı olarak bir kulübün kalması ve masrafların altından kalkması mümkün olmadığından, o denemde Sifa Sirmen'in başkan olmasının ardından büyükşehir belediyesi üstenmişti. Burasını sürekli olarak kiracı konumunda Kocaelispor kullandı. Bu para ve finansman işi.

Gerileme dönemi başlayınca teker teker herkes elini ayağını çekti. Gerçekten Kocaelispor'un burada olmaması, bu tesislerde olmaması hepimizi yürekten yaralıyor. 15 dönem bu takımda asbaşkanlık yaptım, idari asbaşkanlık yöneticilik yaptım. Bu durum bizim yüreğimizi parçalıyor ancak yapacak bir şey yok." dedi.

 

Kendisinin turizmci olduğunu hatırlatan Kadir Kurt, şu anda otel olarak faaliyete geçen tesislerde müşteri kabul edildiğini, sahaların bakım ve çimlendirmesi bitince futbol kulüplerinin kamp yapabileceğini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor