Kocaeli'den lige katılma kararı!

Spor Toto 2. Lig takımlarından Kocaelispor'un yönetim kurulu, önceki yönetim tarafından 'kulübün kapatılacağı' gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonuna lige katılmama yönünde yapılan müracaatın iptali için karar aldı.Kulüp başkanı, aynı zamanda Kocaelisp

Kocaeli'den lige katılma kararı!

Spor Toto 2. Lig takımlarından Kocaelispor'un yönetim kurulu, önceki yönetim tarafından 'kulübün kapatılacağı' gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonuna lige katılmama yönünde yapılan müracaatın iptali için karar aldı.

Kulüp başkanı, aynı zamanda Kocaelispor'un eski futbolcusu Orhan Görsen, yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun ilk toplantısında, lige katılma kararı alındığını söyledi.

Görsen, 2011-2012 sezonunda Kocaelispor'un lige katılabilmesi için federasyon nezdinde girişimde bulunacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Lige katılıp katılmama kararının 1 Temmuz'a kadar federasyona bildirilmesi gerekiyormuş. Bizden önceki yönetim 'kulübün kapatılacağı' gerekçesiyle lige katılmayacaklarını bildirmiş. Profesyonel futbolcularımız da bu gelişmeler doğrultusunda toplu olarak Körfez FK'ya geçmişti. Yönetim kurulumuz, önceki yönetimin Türkiye Futbol Federasyonuna 'lige katılmayacağız' şeklinde müracaatının iptali yönünde karar aldı. Federasyon talebimize olumlu yanıt verirse amatör ve genç takımdan futbolcularla ligde mücadele edeceğiz. Olumsuz karar verilirse sonraki sezon bir alt kümeden mücadeleye başlayacağız. Yarın federasyon yetkilileriyle görüşeceğiz, dilekçemizi de cuma günü vereceğiz.''

U13, U17 ve A2 liglerinde de faal olacaklarını dile getiren Görsen, köklü mazisi olan kulübün kapanmasına gönüllerinin elvermediğini, yönetimi devraldıklarını, kulüp kapanmadığı sürece de bulunduğu ligde mücadele etmesi gerektiğini düşündüklerini vurguladı.

Görsen, ''Bizler Kocaelisporlu eski futbolcular olarak, şehrimizin markası, bizlerin yuvası Kocaelisporumuz'un tarihin tozlu sayfalarına gömülmesine seyirci kalamazdık. Bu nedenle amatör bir ruhla yola devam edeceğiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor