KOBİDER'den Trabzonspor'a övgü

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı ve Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, olağanüstü bir durum olmaması halinde Türkiye lig şampiyonluğu kupasını büyük ihtimalle Trabzonspor'un kazanacağı kanaatinde olduğunu b

KOBİDER'den Trabzonspor'a övgü

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı ve Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, olağanüstü bir durum olmaması halinde Türkiye lig şampiyonluğu kupasını büyük ihtimalle Trabzonspor'un kazanacağı kanaatinde olduğunu belirtti.

 

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonspor Kulübü'nün, başta futbol ile tanınduğunu. futbolun yanında basketbol, hentbol, atletizm, yüzme, judo ve atıcılık olmak üzere birçok spor dallarında etkin olduğunu ifade etti.

 

Trabzonspor'un, profesyonel futbol ligleri tarihinde şampiyon olan beş kulüpten biri ve İstanbul dışından şampiyon olmayı başarabilmiş ilk Anadolu kulübü olduğunu anımsatan Özgenç, şöyle devam etti:

 

''Trabzonspor'un Türkiye çapında yüzde beş civarında taraftar oranına sahip olduğu ve bu oranla Türkiye'nin en çok taraftarı olan dördüncü kulübü olduğu ifade edilmektedir. Bunun için sporda bu kadar etkin olan Trabzon'da futbol adeta bir endüstridir. Trabzonspor taraftarı, çölde susuz kalmış birinin suya olan ihtiyacı gibi şampiyonluğu arzu etmektedir. Kent insanı ve taraftarı şampiyonluğa adeta şartlanmıştır. Olağanüstü bir durum olmaz ise Türkiye lig şampiyonluğu kupasını büyük ihtimalle Trabzonspor'un kazanacağı kanaatindeyim. Çeyrek asırı aşkın bir zamandan beri şampiyon olamamış, bazı yıllarda ise şampiyonluğu kıl payı kaçırmış bir Trabzonspor'un bu yıl kupayı alamaması için bir neden yoktur. Bu saatten sonra daha dikkatli olunması halinde mutlu sona ulaşılabileceğini düşünüyorum.''

 

Özgenç, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Trabzonspor için geçmişte olduğu gibi şimdi de spekülatif haberler yapılabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

 

''Takımı hedefe taşıyan futbolcular için fahiş transfer rakamları ortaya atılarak futbolcuların kafası karıştırılmak istenebilir. Bu tür söylemlere asla itibar edilmemeli. Hakemleri etkilemek için Trabzon'un kazandığı penaltılara ve maçlara bakılmalı gibi şaibeli sözler sarf edilerek spor kamuoyunun kafası bulandırılabilir. Bu veya benzer açıklamalar ile alınan galibiyetlere gölge düşürülmek istenebilir. Bu söylediklerimiz komplo teorisi değil.

 

Geçmişe bakıldığında sporda ve siyasette hep yapılagelmiş entrikalardır. Lig bitimine az bir süre kala her türlü oyun oynanabilir. Trabzonspor camiası birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek oynanacak olan oyun ve entrikalara karşı uyanık olmalı. Futbolcular da bahane ve mazeret üretmeyip, çıkıp hünerlerini göstermeli. Trabzonspor ilk şampiyon olduğu yılki ruh, azim ve kararlılıkla sahaya çıkıp ilk defa şampiyon olacakmış gibi hırsla oynamalı. Kalan beş maçın beşini de kazanmalı, işi şansa bırakmamalı.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor